x

Škoda sprema još jedan krosover

Češki proizvođač objavio je dizajnerske crteže koncepta Vision In koji će imati premijeru na sajmu automobila u Nju Delhiju početkom februara.

Kako se navodi, u pitanju je konceptno vozilo koje najavljuje produkcijski kompaktni krosover za indijsko tržište. Serijska verzija biće postavljena na Volkswagenovu MQB A0 mehaničku platformu, a pojaviće se u prodajnim salonima do kraja godine.

Škoda nije objavila mnogo detalja o ovom vozilu, osim podatka da njegova dužina iznosi 4,26 m, što znači da je automobil duži od evropske verzije modela Kamiq, a kraći od Karoqa.

Spoljašnjost koncepta Vision In karakteriše prepoznatljiv Škodin dizajn koji je tipičan za najnoviju generaciju automobila češkog proizvođača. Prednje svjetlosne grupe su postavljene visoko i sastoje se iz dva segmenta.

Ovim dijelom vozila dominira velika maska hladnjaka i otvori za vazduh koji vozilu daju agresivniji izgled.

Kao kod mnogih konceptnih vozila, i u ovom slučaju nailazimo na neka rješenja koja će iz praktičnih razloga biti odbačena kada se pojavi produkcijski model. Jedno od takvih su i kvake na vratima koje se uvlače u spoljne panele karoserije.

LED stop svjetla su takođe prepoznatljiva i podsjećaju na neke druge aktuelne modele Škode.

Unutrašnjost je dizajnirana minimalistički, gotovo bez fizičkih komandi, ali s velikim centralno postavljenim ekranom multimedijalnog sistema na vrhu središnje konzole. Digitalna je i instrumet tabla, dok bočni ventilacioni otvori imaju specifičan dizajn.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.