x

nba

Skroman učinak Nurkića u porazu Portlanda, nevjerovatni Harden ubacio 57 poena

Ekipa Portlanda poražena je od Sacramenta rezultatom 115:107, a bh. košarkaš Jusuf Nurkić za nešto manje od 30 minuta na parketu postigao je skromnih šest poena.

Prva četvrtina protekla je u ravnopravnoj igri s obje strane, a prvu ozbiljniju razliku napravili su košarkaši Sacramenta u drugoj četvrtini koju su riješili u svoju korist rezultatom 30:17 i uz deset poena prednosti otišli na odmor. Bilo je 54:44.

Portland je u drugom poluvremenu zaigrao malo bolje, uspjeli su smanjiti prednost domaćih na četiri poena (63:59), ali serijom 15:3 košarkaši Sacramenta stigli su do nove dvocifrene prednosti i pred kraj treće dionice imali su prednost od 16 poena razlike.

U posljednjoj dionici Portland je svim silama pokušao doći do poravnanja, nakon toga i preokreta, ali u tome nije uspio i pobjedu su na kraju upisali košarkaši Sacramenta. Najefikasnij igrač na meču bio je Lillard koji je za 37 minuta ubacio 35 poena, dok je domaće do pobjede nosio Hield sa 19 poena. Treba istaći i dobar učinak Bogdanovića koji je ubacio 18 poena.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić je za 29 minuta na parketu ubacio šest poena, a tome je dodao pet asistencija i 11 skokova.

Od susreta koji su odigrani sinoć vrijedi izdvojiti i pobjedu Houstona protiv Memphisa uz 57 poena koje je postigao James Harden.

Ostali rezultati:

Brooklyn - Boston 109:102

San Antonio - Charlotte 93:108

Utah - Detroit 100:94

LA Clippers - New Orleans 117:121


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.