x

NBA

Skroman učinak Nurkića u porazu Portlanda od Miamija, sjajni LeBron nedovoljan Lakersima

Ekipa Portlanda poražena je na gostovanju kod Miamija rezultatom 120:111, a bh. košarkaš Jusuf Nurkić postigao je samo pet poena u porazu Trail Blazersa.

Miami je bolje otvorio meč, već u prvoj četvrtini stigli su do dvocifrene prednosti, a nakon prvih 12 minuta rezultat je glasio 33:22. U sličnom ritmu domaći igrači nastavili su igrati sve do poluvremena, a zahvaljujući tome nijednog trenutka nisu dopustili Portlandu da ugrozi njihovu prednost. Rezultat je na poluvremenu bio 57:42 za Heat.


Portland se probudio u drugom poluvremenu, gostujući igrači zaigrali su puno bolje, a pred kraj treće dionice uspjeli su stići na osam poena zaostatka. Sredinom posljednje dionice Portland je u potpunosti anulirao prednost Miamija, čak su i stigli u vodstvo, ali je finiš pripao domaćoj ekipi koja je nošena podrškom s tribina stigla do pobjede.


Najefikasniji igrač na meču bio je Lillard koji je opet ubacio 42 poena, a pratio ga je Dragić iz pobjedničkog tima koji je ubacio 28 poena. Jusuf Nurkić na terenu je proveo 24 minute, a postigao je pet poena i imao je sedam skokova.


Boston je kao gost porazio Detroit rezultatom 109:89, a pobjedu na gostujućem terenu upisala je i Indiana koja je trijumfovala protiv Clevelanda rezultatom 119:107.

San Antonio je porazio La Lakerse na svom terenu rezultatom 110:106, a prvo ime ovog susreta bio je LeBron James koji je ubacio 35 poena, a imao je i 11 skokova. 


Svi rezultati: 

New Orleans - Utah 111:132

Atlanta - Chicago 85:97

Philadelphia - Charlotte 105:103

Memphis - Phoenix 117:96

Milwaukee - Orlando 113:91


(Klix)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Želiš da nađeš ženu za jednu noć? Hajde na = = > > www.Hotmiss.top