x

borba za wba pojas

Skupo plaćeni Alvarez uništio Rockyja u osam brutalnih minuta

Meksički bokser Saul Canelo Alvarez u njujorškom Madison Sqare Gardenu tehničkim nokautom slavio je protiv Rockyja Fieldinga i tako se okitio WBA pojasom u super-teškoj kategoriji.

Alvarez je imao odličan plan borbe budući da je žestoko je krenuo udarati u tijelo boksera iz Liverpoola, a onda ga rušio u prvoj i drugoj rundi iznenadnim pogocima u glavu.

Iako se Rocky oba puta vratio, ubrzo je stigao kraj u sljedećoj rundi kada je prvo sijevnuo direkt koji je srušio Fieldinga, a onda je sve bilo gotovo nakon još jednog razarajućeg pogotka u tijelo.

"To je bio plan. Gađati ga u tijelo i onda malo po malo dizati udarce. Rezultat ste vidjeli", rekao je Canelo nakon pobjede.

Podsjetimo, Alvarez je nedavno potpisao najunosniji petogodišnji ugovor u sportu sa streaming servisom DAZN vrijedan 365 miliona dolara, a potrebno je da odradi u tom periodu 11 borbi.

Meksikanac bi se opet mogao boriti protiv Golovkina, kojeg je ove godine savladao u revanšu jer je prošle godine borba proglašena neriješenom.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.