x

Slađa Allegro o danima u izolaciji za Ekskluzivu: Oni koji su imali vremena za porodicu sada još više uživaju, a oni koji nisu još više kukaju!

Ona je za mnoge najljepši vokal na estradi. Pjevačica je koja nas je sve osvojila svojim pjesmama, ali i načinom na koji je izgradila karijeru. Uvijek je smjerna, ljubazna  i daleko od medijskog žutila. Slađana Dragaš poznatija kao Slađa Allegro je osoba koja nas svojim glasom i emocijom svako malo dirne u dušu. Izvanredna pjevačica, uvijek susretljiva kada su mediji u pitanju za Ekskluziva.ba portal govori o danima u izolaciji koje provodi sa suprugom Zoranom i kćerkicom Milom, koja je unijela posebnu radost i sreću u njen život. 

Odmah na početku ćemo skrenuti pažnju kako smo mi tokom našeg intervjua u Zavidovićima govorili o tome koliko želite da postanete majka i možda mjesec dva nakon toga ste saznali radosnu vijest. Koliko se promijenio vaš život od tada?

- Pa ne znam šta bih vam rekla, iskreno, dobio je novu draž, dobio je na još većoj važnosti. Kada dobijete dijete, shvatite prioritete i život onda tako i organizujete.

Slađo, kako provodite dane u izolaciji, koja je aktivnost koju imate ovih dana? 

Svaki dan kao dan mrmota, ali da vam kažem, ja se ne bunim. Naš život je veoma aktivan. Kad radimo stalno smo na točkovima, spremamo se, pakujemo, stalno negdje žurimo. Kad ne radimo mi opet putujemo, tražimo izlete i mini odmore, da budemo sami nas troje i posvetimo se jedni drugima. Sada sve stoji, koferi se ne pakuju, auta su na parkingu, a život smo posvetili nama samima. Volimo se, uživamo jedni u drugima i nije nam nimalo dosadno. 


Da li uopšte stižete otići negdje u prirodu, kakvi su utisci?  

Od 13. marta kada smo se vratili sa našeg mini odmora iz Vrnjačke Banje, nismo nigdje makli. Odemo kod moje bake nadomak Obrenovca, sjedimo u dvorištu sat-dva, Mila se malo poigra, vidi baku koja nas gleda sa terase i nazad kući do početka policijskog časa. Prija nam priroda i zavidimo često ljudima koji žive i kući, a ne u stanu, ali zato mi imamo baku i njeno dvorište da pozajmimo u ovakvim prilikama. 

Jesmo li u ovoj izolaciji naučili koliko je zapravo dragocijeno vrijeme koje imamo? Čini se kako ih je većina tek sada shvatila koliko je zapravo bitno više vremena provesti sa porodicom? Ranije smo svi nekako imali izgovor da se nema vremena za to... 

Da se razumijemo, vremena ima za sve, samo ako želite. Mi najviše imamo izgovore za sve i uvijek nam je neko za nešto kriv. Sami ste gospodar svog vremena, a i svojih želja. Oni koji su imali vremena za porodicu, sad još više uživaju, a oni koju bježali od porodice sada samo još više kukaju. Bježite od nečega što ste sami izrodili i birali. Čemu? 


Kćerkica Mila oduševljava vaše Instagram pratioce. Kakav karakter ima? Ona je još mala, djeci je veoma teško da budu zatvorena, uspijevate li da napravite nešto posebno da joj olakšate ove dane? 

Mila je što moj suprug često kaže jedna ljudina. Sa njom ništa nije ni naporno ni teško. Uvijek nađemo rješenje da svi budemo zadovoljni. Igramo se, pjevamo crtamo, nažalost još joj ništa ne drži pažnju dovoljno dugo, ali zato smo mi tu da nađemo način da ona bude nasmijana i zadovoljna. 

Kako je vaša majka, ovih dana se vjerovatno i ne viđate toliko? Kako uspijevate brinuti o njoj, na što se svodi ta komunikacija? 

Moja mama još nema godine koje su kritične, ali je isto tako ovo period kada treba više da se čuva. Imamo tu sreću da ona živi u stanu ispod nas i da faktički živimo skupa. Ne izlazi nigdje, mi uglavnom obavljamo sve što je bitno. Mora da se pazi i ona, a i mi. Nikad se nismo više družili, nego sada. Kada smo na putu ona pazi Milu i svakako smo porazgovarali uvijek nekako usput. Sada smo stalno skupa, ručamo gledamo filmove, slušamo muziku i uživamo iskreno. 


Vi pjevači ste uglavnom umorni od puta, nespavanja, a da li ste se sada ipak uželjeli posla i rada? Jeste li ikada pomislili da jedva čekate ipak da krenu nastupi?  

Uželjela sam se muzike, publike, a najviše svojih "momaka", nedostaje mi naša energija na bini, smijeh, putovanja, to je ono što fali, ali sve propratne stvari i ne baš toliko. Došla je ova pauza dobro da se malo odmorimo i spremimo za nove poduhvate. 

Kako reagujete na nesavjesne građane koji krše naredbe? Imali smo priliku da vidimo, posebno u Beogradu, da se mnogi ne pridržavaju toga.... 

Pa ja bih uvijek rekla svako neka radi kako misli, ali ovog pute ne mogu se držati toga, jer taj ko radi loše radi i po ostale loše. Ali, kao što reče moja prijateljica i to je kao i sve kućno vaspitanje. Ne možete od vašeg djeteta očekivati bolje kad vi ne dajete dobar primjer. 


Kako izgleda vaš odlazak do marketa, prodavnice? 

Zoran ide u nabavku jednom sedmično, zapravo ponedjeljkom ili utorkom, naravno sa maskom i rukavicama. Znate, ne boji se čovjek za sebe koliko za druge, zato i treba biti savjestan. 

Da li Šaran tokom karantina priprema nove projekte, hoćemo li odmah nakon svega dočekati nešto novo, koji su planovi za ubuduće? 

Što se tiče Slađe Allegro, pjesma "Svejedno" je izašla odmah na početku cijele ove situacije, tako da ćemo raditi ma njenoj promociji čim se za to stvore uslovi. A Šaran ima i svoje projekte koje radi za Sharan Concept, baš je sinoć izašla "Soba za plakanje", radi svoj live show na Toxic Tv. On je uvijek vrijedan. Obzirom na magiju koju čuva u svojoj glavi, on ima projekata za narednih 50 godina. Samo živ nam bio i zdrav da možemo ljudima pružati kvalitetnih pjesama u narednom periodu.



Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.