x

Slađana Golić predsjednica žirija jubilarnog 20. Izbora najboljeg sportiste BiH

Slađana Golić jedna od najboljih koraškašica svih vremena nekadašnje Jugoslavije, Evrope i svijeta predsjedavaće žirijem jubilarnog 20. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u tradicionalnoj organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH.

Legendarna bh. košarkašica svojim bogatim sportskim iskustvom, autoritetom i znanjem daće dodatni pečat manifestaciji, koja već dvije decenije na najbolji način promoviše najbolje sportistkinje i sportiste, sportske kolektive i sportske organizacije iz svih krajeva BiH. 

"Zadovoljstvo je biti na čelu žirija menifestacije koja ne posustaje u čvrstoj opredjeljenosti u afirmaciji sportskih uspjeha. Čast mi je još veća jer manifestacija ove godine slavi jubilej, a ja sam među onima koje su od početka bili uključeni u organizaciju ovog važnog sportskog događaja za bh. sport u cjelini. Čestitam "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH što su i u ovim teškim vremenima za cijeli svijet ipak smogli snage i našli načina da krenu u organizaciju Izbora. Ova manifestacija budi nadu i daje snagu za bolje sutra svim sportistima u ovim teškim vremenima", rekla je Slađana Golić. 

Slavna Banjalučanka koja je karijeru je počela je u Mladom Krajišniku, s juniorskom reprezentacijom Jugoslavije osvojila je bronzu na Univerzijadi 1983. u Edmontonu i zlato četiri godine kasnije u Zagrebu. Uz olimpijsko srebro iz Seula 1988. i svjetsko srebro iz Kuala Lumpura 1990, dva puta je bila i evropska vicešampionka (1987. u Kadizu i 1991. u Tel Avivu). 

Zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane pandemijom virusom korona umjesto na uobičajan način na završnoj svečanosti, ove godine proglašenje najboljih biće obavljeno 14. decembra na programu BHT 1. Poštujući sve epidemiološke mjere i žiri će ove godine umjesto tradicionalnih sjednica u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci, sastanke u skraćenom sastavu održati isključivo online. Prva sjednica biće 2. novembra. Partner manifestacije je krovna bh. sportska institucija - Olimpijski komitet BiH. Podršku projektu daje i Ministarstvo civilnih poslova BiH. 

Dosadašnji predsjednici

Funkcije predsjednika do sada su obavljali: Milorad Karalić, Josip Katalinski, Tomo Marić, Nađa Avdibašić Vukadinović, Muhamed Ibrahimbegović, Elvir Bolić, Marijan Kvesić, Miroslav Ćiro Blažević, Sergej Barbarez, Svetlana Kitić, Dušan Bajević, Ivica Osim, Dragan Marković, Faruk Hadžibegić, Refik Šabanadžović, Žarko Varajić, Mara Lakić Brčaninović, Mirza Teletović i Samir Avdić.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.