x

stigle skijaške zvijezde

Slavni Ivica Kostelić na Bjelašnici, počeo je kamp za djecu!

Na Bjelašnici je počeo jedinstveni edukacijski međunarodni skijaški kamp za djecu "3. Telemach Children Speed Camp 2023" u organizaciji Skijaškog kluba Olimpic iz Sarajeva. Kraj februara je sve obradovao fantastičnim snijegom za pow pow days. Tako imate priliku da se provozate sniježnom ljepoticom Bjelašnicom sa Ivicom Kostelićem i Vedadom Kasumagićem.


Na press konferenciji povodom otvaranja ovog događaja predstavljen je program ovogodišnjeg kampa, a predstavnicima medija su se obratili direktor kompanije Telemach BH Admir Drinić, direktor kampa Edin Durić, proslavljeni skijaši i ambasadori kampa Ivica Kostelić, Paola Magoni, predstavnik Italijanske Ambasade Lorenzo Donatelli te direktor ZOI84 Jasmin Mehić.

"Program i aktivnosti kampa iz godine u godinu su usmjerene na obuku i usavršavanje različitih elemenata iz domena skijaških vještina. Želimo pružiti priliku mladim takmičarima da se kroz praktičan rad i edukativne programe povežu s najboljima iz ovog sporta kako bismo zajedno nadogradili skijašku platformu koja će osigurati napredak narednih generacija ovog sporta", istakao je Durić i nastavio:

"Da zaista imamo velike i iskrene prijatelje među našim počasnim gostima, svjedoči i činjenica da su jučer kada su krenuli za Sarajevo, naša Arijana Boras, gospođa Paola Magoni i njen suprug, Lorenzo Fabiano, usred snježne oluje u Hrvatskoj ostali zarobljeni na autoputu. Zbog nevremena su morali prespavati u sportskoj dvorani, ali nisu odustali od najavljene posjete. Želim im se od srca zahvaliti, a ujedno obećavam da će im boravak na Bjelašnici kao i u Sarajevu biti nezaboravan."

Ivica Kostelić, ambasador ovog jedinstvenog kampa, došao je nekoliko dana prije samog održavanja kako bi mogao uživati u skijanju.


"Raduje me što sam ponovo na Bjelašnici, što pada snijeg, ali što ove godine mogu prenijeti svoje znanje i iskustvo na mlade buduće skijaške zvijezde zajedno sa Kristijanom i Paolom, koji će, također, imati mnogo toga reći i pokazati", kazao je Kostelić.

Telemach Children Speed Camp se održava pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta, Ministarstva kulture i sporta KS, Grada Sarajeva te i kompanije Telemach BH koja je značaj ovog događaja prepoznala u startu.

"Zaista sam sretan što smo prije četiri godine započeli razgovor na temu dječijeg kampa, iza kojeg Telemach BH stoji ponosno. Sam dolazak proslavljenog Ivice Kostelića na Bjelašnicu i njegov rad sa djecom, govori o značaju ovog projekta. Ivica je zaista sjajan ambasador ne samo kampa, već Bjelašnice, ali i Bosne i Hercegovine", istakao je Admir Drinić, direktor kompanije Telemach, koja je generalni sponzor projekta.


Za edukaciju ovogodišnjeg kampa zaduženi su vrhunski svjetski skijaši, među kojima su ove godine Kristian Ghedina, pobjednik na trkama Svjetskog kupa u spustu, Paola Magoni, osvajačica zlatne medalje u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama 1984. u Sarajevu. Svoja znanja i iskustva sa učesnicima kampa će narednih dana podijeliti i bh. skijaši i olimpijci: Ariana Boras, Edin Terzić, Igor Laikert i Sead Čaušević. Upoznavanje skijaša je planirano za prvi dan kampa, drugi i treći dan djeca će najveći dio vremena provesti na terenu i usavršavati tehničko-taktičke elemente brzih disciplina, a u četvrtak na takmičenju pokazuju šta su naučili.

"Ovaj događaj je veoma važan za razvoj dječijeg alpskog skijanja u Bosni i Hercegovini, ali i regiji, te je kao takav uvršten i u zvanični kalendar Skijaškog saveza BiH. Njegov značaj od početka je prepoznao i Olimpijski centar Bjelašnica, koji daje podršku kampu kroz tehničku i organizacijsku pomoć", istakao je na kraju i Jasmin Mehić, direktor JKP ZOI 84.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.