x

Slavonski Brod: Fotografija uplakanog autističnog dječaka ispred škole obišla region!

Dječak s autizmom iz Slavonskog Broda jučer je trebao krenuti u prvi razred osnovne škole Bogoslav Šulek u Slavonskom Brodu. No, asistenta u nastavi koji je dječaku potreban da bi pratio nastavu nije bilo.

Dječakov otac Hrvoje Kozmus napisao je kako se, kada je dječak vidio da tog dana neće sjediti sa svojim vršnjacima u klupi, rasplakao.

"Škola za budućnost. Moj sin s posebnim potrebama (spektar autizma) sjedi ispred škole i čeka pomoćnika u nastavi. Pomoćnika nema. Niko nam ništa nije htio reći prije, iako smo bili u školi. Da bismo danas saznali da nema pomoćnika jer je na obuci. Stvarno 'krasno'. Hvala vam na 'prekrasnom prvom danu škole'", napisao je razočarani otac na svom Facebook profilu. 

Kozmus je napisao i to kako je ranije bio u školi no da mu niko nije rekao da će samo jedan pomoćnik raditi s troje djece. Smatra kako je nemoguće da se asistent dovoljno posveti svim učenicima.

Kazao je i da mu je sin bio pod stresom i van sebe jer nije mogao prisustvovati nastavi.

Za kratko vrijeme ova objava sakupila je 20.000 lajkova i više od 5.000 dijeljenja. U komentarima su korisnici društvene mreže Facebook iskazali podršku ocu dječaka i kazali kako je ovaj događaj "sramota za državu".

,

(Klix)

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.