x

BLIŽI SE AUSTRALIAN OPEN

Slijedi li nova drama u Australiji: Rusi i Bjelorusi igraju, Đoković u potencijalnom problemu

Direktor Australian Opena Craig Tiley jutros se obratio javnosti i otkrio da će ruski i bjeloruski teniseri imati pravo nastupa na prvom Grand Slam turniru sezone, dok je neizvjesna situacija oko Novaka Đokovića.

Jedna od najvažnijih vijesti u svijetu sporta ove godine bila je zabrana izrečena Novaku Đokoviću u Australiji. Tada najbolji teniser svijeta deportovan je iz ove zemlje i zabranjeno mu je učešće.

Stoga, postoji mogućnost da u januaru naredne godine imamo novi sportsko-diplomatski skandal i dramu. Ovoga puta situacija će biti još kompleksnija jer na nekim turnirima zabranjeni su nastupi ruskim i bjeloruskim teniserima zbog agresije na Ukrajinu.

Prema riječima direktora Australian Opena Craiga Tileya Rusi i Bjelorusi ne moraju da brinu za nastup na prvom Grand Slam turniru sezone.


"U ovom trenutku, ruski i bjeloruski teniseri imat će pravo nastupa na Australian Openu. Jedina razlika je što neće igrati pod svojim zastavama. Moraju biti nezavisni igrači", rekao je Tiley novinarima.

Najviše pažnje privukla je situacija s Novakom Đokovićem. Srbijanski teniser nije tako siguran za nastup i nalazi se u specifičnoj situaciji jer mu je izrečena trogodišnja zabrana ulaska u zemlju.


"Što se nas tiče, Đoković je dobrodošao. Ali on mora riješiti svoj problem s Vladom Australije. Nisam imao nikakav kontakt s vlastima niti ću lobirati u ime srbijanskog tenisera. Moraju razraditi situaciju i onda ćemo slijediti upute nakon toga", dodao je Tiley.

Iako je do Australian Opena ostalo još dosta vremena, već se poteže priča o tome da li će Đoković imati pravo nastupa na turniru na kojem je rekorder. Prošli Australian Open propustio je zbog toga što nije vakcinisan, a naredni bi mogao propustiti zbog zabrane ulaska u zemlju uslijed trogodišnje odluke.


(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.