x

Nevjerovatan podatak

Sljedeće sezone jedna liga u Evropi može imati čak devet predstavnika

U sljedećoj sezoni UEFA-nih takmičenja jedna zemlja bi mogla imati nevjerovatnih devet predstavnika.

Ukoliko se poklope neke kockice skoro pa pola Premiershipa će u takmičarskoj godini 2021/22 igrati na eurosceni.

Engleska trenutno ima sedam zagarantovanih mjesta u UEFA-inim takmičenjima. Četiri u Ligi prvaka, dva u Europa ligi te jedan u Carabao kupu čiji pobjednik prema početnom planu ide u Konferencijsku ligu.

Kako je Carabo kup pripao Liverpoolu već sada je jasno da će sedmoplasirana ekipa iz lige ići u Konferencijsku ligu.

Ukoliko bi West Ham i Leicester City osvojili Europa ligu i Konferencijsku ligu to znači da bi Engleska dobila dodala dva mjesta sve dok ova dva tima ne završe među prvih sedam.


West Ham je u polufinalu Europa lige te u ukoliko londonski klub osvoji to takmičenje ići će u Ligu prvaka što bi značilo pet predstavnika u elitnom takmičenju.

S druge strane ukoliko Leicester City osvoji Konferencijsku ligu išao bi u Europa ligu zajedno sa timovima koji završe peti i šesti u prvenstvu.

Ako bi do kraja sezone Wolverhampton prestigao West Ham na sedmom mjestu prvenstva onda bi taj klub išao u Konferencijsku ligu.

Ukoliko West Ham osvoji Europa ligu te završi peti ili šesti na tabeli to bi značilo da bi Premiership u sljedećoj sezoni imao jednog predstavnika u tom UEFA-inom takmičenju.


U slučaju da Čekićari trijumfuju u Europa ligi i završe sedmi onda Premiership ne bi imao predstavnika u Konferencijskoj ligi.

Pod uslovom da Leicester City osvoji Konferencijsku ligu i ne bude među prvih sedam, onda će Premiership imati osam predstavnika u Europi uključujući sedmoplasiranu ekipu koja bi išla u Konferencijsku ligu.

U polufinalu EL West Ham igra protiv Eintrachta iz Frankfurta, dok će Leicester City u polufinalu KL snage odmjeriti sa Romom.

Podsjećanja radi, moguće je i sveengelsko finale u Ligi prvaka pošto su parovi polufinala Villarreal - Liverpool i Real Madrid - Manchester City.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.