x

Smijeh je ključ dobrog braka!

Duhovitost je dar kojim možete da osvajate ljude, a koliko je to važno u partnerskim odnosima istraživao je Jeffrey A. Hall sa Univerziteta u Kanzasu.

Za 30 godina uradio je čak 39 studija, u kojima je učestvovalo više 15.000 osoba, a ustanovio je da je humor ključan za izgradnju uspješnog odnosa među parovima i da bi partneri trebalo da imaju sličan smisao za šalu kako bi uspostavili dobru komunikaciju.


“Ljudi kažu da žele da njihovi partneri imaju smisla za humor, ali to je širok pojam”, ističe Hall i dodaje: “Ako misle da od svega mogu da naprave šalu, to nije ono na čemu će veza opstati. Humor je u ovom slučaju povezan sa zadovoljstvom odnosa koji parovi zajedno razvijaju.”


Autor u drugom istraživanju navodi da sposobnost da nasmijete dragu osobu gradi sigurnost među partnerima. Zajednički smijeh je važan pokazatelj privlačnosti između potencijalnih parova, ali to ne znači da partneru treba da se rugate ili da to radite kroz smijeh.

Hall upozorava i na to da ako svaku partnerovu dobronjamernu provokaciju shvatate ozbiljno, to može loše da utiče na odnos.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.