x

povrijeđeni i policajci

Smirili se sukobi na Cetinju: Desetine povrijeđenih, uhapšeno 16 osoba!

Situacija na Cetinju se konačno smirila nakon što je završeno ustoličenje mitropolita Joanikija. Sveštenstvo SPC je otišlo iz grada, demonstranti su otišli, a u toku je pospremanje grada.

Vrh Srpske pravoslavne crkve se helikopterima vratio u Podgoricu, a trg i barikade oko Cetinja su u velikoj mjeri raščišćene. U gradu se može i disati, što nije bio slučaj zbog dimnih bombi, a i građani su krenuli da izlaze u svoje redovne obaveze.

Iz policije su crnogorskim medijima rekli da su tokom sukoba priveli 14 osoba i 2 uhapsili.


Ističu da ima veliki broj povrijeđenih, među kojima je sedam policajaca. Tačan broj povrijeđenih se zvanično ne zna, vjerovatno je riječ o desetinama građana s obzirom na konstantnost sukoba danas i jučer.

Mnogi zvaničnici osuđuju crnogorsku policiju zbog brutalnosti kazavši da su koristili prekomjernu silu, međutim premijer Crne Gore to opravdava izjavom da je "napad na policiju, napad na državu".


CIjelo jutro u drugom glavnom gradu Crne Gore traju sukobi između građana i policijskih snaga. Dok je policija osiguravala Cetinjski manastir i rastjerivala okupljene suzavcima i dimnim bombama, oni su im uzvraćali kamenicama i flašama. Građani su barakadirali ulaz u grad, a na kraju su prepreke od guma i zapaljenje.

Na brdu Belveder je čak došlo do eksplozije, kao i pucnjave iz vatrenog oružja. Trenutno policija vrši detaljne pretrese građana koji su danas protestovali protiv ustoličenja mitropolita Joanikija na ovom mjestu.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.