x

Smokey ili cat eye – koji look vam više odgovara?

Često se pitate koji od ova dva stila šminkanja vam više pristaje… Evo odgovora!

Smokey eye look

U kojim situacijama je pogodan ovaj način šminkanja?

Bez obzira na povod i priliku, smokey eye je uvijek dobro rješenje. Jedino ga treba prilagoditi “situaciji”, a to ćete uraditi pravilnim izborom nijanse za njegovo kreiranje! Klasična varijanta smokey eye tehnike, podrazumijeva upotrebu crnih i sivih sjenila na kapcima. Ovakav izgled “odiše dramom” pa vam savjetujemo da ga ipak sačuvate za ludi noćni provod, kada želite da vaše oči mame uzdahe okoline dok se vi zabavljate! Odaberite paletu sjenila koja u sebi sadrže sve nijanse koje su vam potrebne za savršen smoey eye, a potom odaberite tri nijanse koje se dopunjuju i prilagodite njihov način nanošenja obliku svojih očiju.

Kako ga kombinovati s ostalom šminkom?

Uz smokey eye efekt na očima važno je odabrati ruž u nekoj mirnijoj nijansi. Kada je riječ o ostalim make-up pomoćnicima, stručnjaci savjetuju preskakanje highlightera i korištenje bronzera za naglašavanje kontura lica. Previše sjaja na obrazima i licu može izgledati kao da imate previše šminke, što može djelovati napadno i odbojno.

Cat eye look

U kojim situacijama je pogodan ovaj način šminkanja?

Tuš za oči se može podjednako efektno nositi i u dnevnim i u večernjim varijantama. Ovaj proizvod je poput kameleona – u zavisnosti od debljine, intenziteta i obliku linije na kapcima, može se prilagoditi različitim situacijama i prilikama. Važno je znati kakav efekat želite da postignete postići. Tanke linije s blago izdignutim krajevima prema gore daju nježnost cjelokupnom izgledu, dok deblje linije pogled čine dramatičnim i zavodljivim. U oba slučaja potreban vam je proizvod intenzivne crne boje, koji ujedno omogućava vrlo precizno iscrtavanje kapka.

Kako ga kombinovati s ostalom šminkom?

Ostatak make-upa zavisi od intenziteta i debljine linije za koju se odlučite. Ako ste se odlučili za nježniju varijantu na kapcima, odaberite ruž tamnije nijanse. Ali, ako ste odabrali dramatičnu varijantu cat eye looka, savjetujemo vam da na usne nanesete ruž u nekoj nude nijansi, kako vaše lice ne bi izgledalo poput maske.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.