x

Smrtonosni talas juri ka nama! Već preminulo sedam ljudi, stiže pakao sa zapada, tek nas čekaju nesnosne vrućine, iza sebe ostavlja spaljenu zemlju!

Najmanje sedam osoba umrlo je u Evropi od posljedica visokih temperatura, dok su u Francuskoj i Španiji požari uništili velike površine zemljišta. Tokom vikenda stradale su dvije osobe u Francuskoj, dvije u Španiji i tri u Italiji, prenosi Rojters.

U francuskom regionu Gard zabilježene su temperature od 45,9 stepeni, a varnice su izazvale požar koji je spalio 550 hektara zemljišta i uništio nekoliko kuća i automobila.

Jedan muškarac (53) je preminuo dok je učestvovao u biciklističkoj trci u regionu Arjež, a policija istražuje tačan uzrok smrti.

Pošto su se i drugi takmičari žalili na mučninu, organizatori su trku otkazali.

Još jedan biciklista preminuo je u regionu Vokliz na jugu države, nakon što se onesvijestio zbog velike vrućine.


U Francuskoj je inače u 25 od 90 administrativnih okruga usvojena uredba o ograničenju korišćenja vode, prije svega za poljoprivredu što može da utiče na žetvu.

"Vrućina je pogodila i vinograde Eroa, primijećena je velika šteta", rekao je jedan od vinogradara.

Većina požara koja je izbila u Španiji stavljena je pod kontrolu, međutim vatrogasci se i dalje bore sa vatrom u Toledu i Madridu koja je spalila više od 20 kvadratnih metara zemlje.



Njemačka meteo služba upozorila je na ekstremne vrućine, a temperature su u nekim pokrajinama, poput Saksonije, dostigle i 39 stepeni.

Pojedini takmičari atletske trke koja se održavala u Frankfurtu, kolabirali su zbog vrućine.

U Italiji, papa Franja je tokom jutrošnje molitve rekao da se molio za one koji su najviše pogođeni vrućinama - bolesne, stare, građevinske radnike i one koji moraju da rade napolju.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.