x

izdato je upozorenje na cunami

Snažan zemljotres pogodio Grčku i Tursku, srušene zgrade!

Snažan zemljotres jačine 6,9 stepeni po Rihteru pogodio je danas okolinu grčkog ostrva Samos. Kako javljaju mediji, potres se osjetio sve do Atine i Istanbula i trajao je baš dugo. Jak potres osjetio se i na Kritu i Tesaliji.

Zemljotres je uzrokovao velike materijalne štete u Izmiru, a prema prvim informacijama urušilo se nekoliko zgrada. Preplašeni građani su istrčali na ulice, a informacija o žrtvama još uvijek nema.

Prema prvim informacija, izdato je upozorenje na cunami.

Prema prvim snimcima s društvenih mreža vidi se da došlo je do velike materijalne štete u Izmiru, tačnije urušilo se nekoliko zgrada.


Ministar unutrašnjih poslova Turske Suleyman Soylu javio je kako je prijavljeno urušavanje šest zgrada u Bornovi i Bayraklı.

Epicentar zemljotresa bio je u Grčkoj na otoku Samos, gdje je registrovana jačina zemljotresa od čak 7 stepeni. Nakon toga u Izmiru je registrovan jačine 6,6 po Richteru.

Podrhtavanje je trajalo dugo i osjetilo se širom Grčke pa sve do Istanbula, javlja CNN Turk. Nakon prvog potresa, uslijedila su još tri s jačinom oko 4 do 5 stepeni.

.

.

Izvor: Klix/Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.