x

Snimak iz kabine autobusa smrti kod Niša: Vozač se smijao i projurio na znak Stop! (VIDEO)

Snimak demantuje vozača! Na video-zapisu iz autobusa smrti do kojeg je Srpski telegraf ekskluzivno došao vidi se da vozač "Niš ekspresa" Milan Zdravković (31) zvani Čudo na pružnom prelazu nije pogledao lijevo-desno niti se zaustavio na znak stop, nakon čega je na naletio putnički voz! Zdravković, koji je i sam bio povrijeđen, deset dana poslije tragedije otpušten je iz bolnice i stavljene su mu lisice na ruke. Kako je Srpski telegraf pisao, on je na saslušanju negirao krivicu i ponavljao da je, kad je došao do pružnog prelaza, pogledao lijevo i desno da bi vidio da li nailazi voz i rekao da je krenuo tek kad se uvjerio da ga nema.


- Zdravković, međutim, nije mogao da objasni kako se lokomotiva iznenada stvorila i zbog čega je nije primijetio iako je nailazila s njegove lijeve strane - kaže  izvor iz istrage.

Iako je vozač tvrdio da je na pružnom prelazu postupio po propisima, snimci sigurnosnih kamera iz autobusa su to demantovali.


Naplaćivao karte i smijao se

Na snimku do kojeg je Srpski telegraf došao vidi se šta je Zdravković radio i kako se ponašao od trenutka kad je preuzeo smjenu i sjeo za volan. On je sve vrijeme žvakao žvaku, pokušavao u toku vožnje da dohvati nešto iznad glave, ali i naplaćivao karte iako je vozilo bilo u pokretu. Zanimljivo je i to da je vozač 25 minuta prije nesreće prešao preko jednog pružnog prelaza, osvrćući se lijevo i desno.


U 7.15 krenuo je u novu rutu i već na prvoj stanici primio veliki broj djece koja su krenula u školu. Zadnji put je stao da uzme putnike u 7.28. Čim su krenuli, dohvatio je mobilni telefon i na trenutak se dopisivao sa nekim. Tridesetak sekundi kasnije se približio pružnom prelazu u Donjem Međurovu, ali je bez zaustavljanja prošao pored znaka stop i nije pogledao lijevo-desno. Posljednji kadar snimka prikazuje Zdravkovića kako se iz čista mira smiješi i bez osvrtanja nastavlja ka šinama. Sekund kasnije na autobus nalijeće voz.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.