x

Snimci Edina Gačića: Mene za dva mjeseca neće biti! (VIDEO)

Za Gačićem policija traga već šest dana zbog ubistva Sauda Sultanića koje je izvršio u ponedjeljak u Podorašcu kod Konjica . Jučer u Suhodolu kod Tarčina 30-ak kilometara od Sarajeva pronađeno je tijelo policajca FUP-a Mahira Begića koji je ubijen vatrenim oružjem dok je je osiguravao strelište. Tijelo je pronašao kolega koji je trebao preuzeti smjenu.

Source: Snimci Edina Gačića: “Mene za dva mjeseca neće biti” by FokusPromo

 

Tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo je istragu protiv Edina Gačića zbog sumnje da je ubio pripadnika Federalne uprave policije (FUP), izjavila je Srni portparol ovog tužilaštva Azra Bavčić.

Za Gačićem policija traga već šest dana zbog ubistva Sauda Sultanića koje je izvršio u ponedjeljak u Podorašcu kod Konjica. Za njim je ovih dana tragalo nekoliko policijskih agencija i MUP-ovi više kantona.


Podsjetimo, nadzorne kamere su snimile stravično ubistvo u Podorašcu kod Konjica u ponedjeljak. Ubiica Edin Gačić je nesretnog Sauda Sultanića usmrtio vatrenim oružjem, a potom ga izbo najvjerojatnije nožem ili šrafcigerom.

U trenutku ubistva Sultanić je bio sam u objektu, a iako je odmah prevezen do konjičke bolnice, dežurni ljekar je samo mogao konstatirati smrt. Ovog čestitog čovjeka Gačić je iz potpuno nepoznatog motiva usmrtio.


Gačić je u ratu bio pripadnik jedinice El Mujaheed Armije BiH. Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske kantona Ljudevit Marić rekao je da je Gačić iznimno opasna osoba koja je u dva navrata osuđivana za počinjene ubistva.

Posljednje je počinio u ponedjeljak kada je u jednog muškarca najprije pucao iz vatrenog oružja, a potom ga dokrajčio nožem. Gačić je krajem rata ubio suborca iz jedinice nakon čega je osuđen na osmogodišnju kaznu zatvora. Pomilovao ga je 2000. tadašnji predsjednik Federacije BiH Ejup Ganić  i smanjio kaznu zatvora za jednu godinu.


Nakon što je izašao iz zatvora 2002. zbog ubistva saborca iz odreda Ismeta Gunića, ubio je majku u Zenici te je 2003. osuđen na 20 godina zatvora. Nakon izdržane dvije trećine kazne pušten je iz zatvora u Bihaću.

Edham Veladžić, direktor Kaznenopopravnog zavoda u Bihaću, upozorio je još u julu 2017. godine sve nadležne institucije na opasnost i mogućnost da će Edin Gačić, sada već trostruki ubica, ponovo učiniti to krivično djelo.

Na početku članka možete pogledati video kojeg je navodno u Banjoj Luci snimao sam Gačić, a na kojem se vidi žena kojoj je, kako je rekao, došao popraviti bojler.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Fokus.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.