x

Snimljena stravična nesreća kod Ljubljane: Kamion pao s nadvožnjaka, vozač poginuo! (VIDEO)

Snimak stravične prometne nesreće kod Ljubljane je zaprepastila Sloveniju. Vozač cisterne iz Mađarske pokušao je izbjeći udarac Opela Corse te je pao u provaliju duboku 20 metara i poginuo. U teretno je vozilo zbog neprilagođene brzine udario 41-godišnji vozač Opela Corse nakon što je izgubio kontrolu nad automobilom.


U pokušaju da izbjegne nesreću, vozač kamiona, inače državljanin Mađarske, skrenuo je udesno i preko sigurnosne ograde pao s nadvožnjaka ljubljanske obilaznice, s visine od oko 20 metara, javljaju slovenski mediji.

Nažalost, 53-godišnji vozač kamiona je preminuo. Vozač Corse nije povrijeđen, a kao krivcu za izazivanje nesreće prijeti mu do osam godina zatvora.


Policija je cijeli dan provodila uviđaj. Nastala je velika materijalna šteta, a u nesreći je oštećeno još jedno vozilo na koje su pali dijelovi saobraćajne infrastrukture. Slovenski mediji objavili su i snimku nesreće koja zaista ledi krv u žilama.

- Nije važno kojom se brzinom kretao vozač automobila, važno je to da je brzina bila neprilagođena uvjetima na cesti, izjavio je za 24ur.com policijski inspektor Aleksander Vrabič. - Vozač kamiona pokušao je izbjeći nesreću i tako je izgubio kontrolu nad svojim vozilom, zaključio je Vrabič. Istraga je zasad pokazala da 41-godišnji vozač Corse nije bio pod utjecajem alkohola.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Avaz/Foto: dnevnik.si, siol.net

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Volim ovaj tim. Ljudi, izvinjavam se na napretku, upravo sam razgovarao o tim momcima, želim da upoznam vaše, pišite mi ovdje--- http://bosna.lco.jp