x

Šok u Dubaiju, Thiem poražen od 81. tenisača svijeta

Austrijanac Dominic Thiem (ATP - 4.) doživio je poraz u drugom kolu ATP turnira serije 500 u Dubaiju, gdje je bio postavljen za prvog nositelja, a bolji od njega sa 6-3, 6-4 bio je 81. tenisač svijeta Južnoafrikanac Lloyd Harris.

Aktualni pobjednik US Opena loše je ušao u ovu sezonu u kojoj je do sada ostvario pet pobjeda uz četiri poraza, a najbolji mu je rezultat osmina finala na Australian Openu.

Bila je to prva pobjeda 24-godišnjeg južnoafričkog tenisača nad igračem iz društva desetorice najboljih, a za plasman u četvrtfinale Harris će igrati protiv 14. nositelja Srbina Filipa Krajinovića (ATP – 33.) koji je sa 7-5, 6-4 bio bolji od Španjolca Alejandra Davidovicha Fokine (ATP – 52.).


Prošlotjedni pobjednik ATP turnira u Dohi Gruzijac Nikoloz Basilašvili nije uspio doći dalje od drugog kola na ATP turniru serije 500 u Dubaiju, gdje ga je u utorak pobijedio Amerikanac Taylor Fritz s 4-6, 6-3, 7-6 (4)

Fritz će u osmini finala igrati protiv drugog nositelja Rusa Andreja Rubljova koji je u utorak došao do 21. uzatopne pobjede na turnirima iz serije 500 svladavši Finca Emila Ruusuvuorija sa 6-4, 6-4. Rubljov je posljednji poraz na turnirima serije 500 doživio upravo u Dubaiju prošle godine, kad ga je u četvrtfinalu nadigrao Britanac Daniel Evans.


Dalje od drugog kola nije prošao ni peti nositelj Belgijac David Goffin od kojeg je sa 6-3, 7-6 (3) bolji bio Japanac Kei Nishikori.

Japanski tenisač će u osmini finala igrati protiv Slovenca Aljaža Bedenea, nesuđenog suparnika Borne Ćorića koji je morao ponovno odustati od nastupa zbog bolova u ramenu. Bedene je bez poteškoća svladao sretnog gubitnika iz kvalifikacija Talijana Lorenza Giustina sa 6-4, 6-3.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.