x

Šokantno priznanje slavnog borca: "Htio sam odglumiti povredu da se u subotu ne bih borio"

Darren Till šokirao je UFC svijet priznanjem nakon UFC eventa 244 kako je razmišljao da lažira povredu kako se ne bi pojavio u kavezu.

On je podijeljenom odlukom sudaca pobijedio Kelvina Gasteluma, nakon čega je u intervjuu rekao sljedeće:

"Da vam iskreno kažem nisam ni želio izaći u oktogon. Razmišljao sam da izmislim neku povredu. Nema laganog način da to kažem", rekao je Till nakon čega su ga obuzele emocije.

Novinar ga je utješio riječima "bila je ovo velika godina za tebe. Uzmi trenutak pauze, jer ovo je tvoj trenutak".

"Bilo je teško. Bio sam prestravljen. Nisam se bojao borbe, volim primati udarce, uživam u njima, bojao sam se cijele situacije u kojoj sam se našao. Važnosti trenutka. Rekao sam treneru da se bojim. Nisam se ni zamarao pobjedom, samo sam sretan da sam prebrodio cijelu tu situaciju", rekao je Till pa objasnio gdje je zapravo nastala trauma.

"Event u Londonu je bio zbog mene. Ja sam bio centar priče, a ne Jorge Masvidal. Došao je i ukrao šou nokautirajući me. Sada ima sve ovo. Ne smeta me to, ali želim ponovno biti u toj poziciji. Jako sam sretan i samo želim otići kući", objasnio je borac iz Liverpoola.

Podsjetimo, Till se u septembru 2018. godine borio za titulu UFC prvaka u velteru, kada ga je D'Arce gušenjem zaustavio tadašnji prvak Tyron Woodley. Nakon toga je uslijedio njegov meč protiv Jorgea Masvidala, prvog i jedinog vlasnika BMF pojasa, u Londonu, gdje je doživio brutalan nokaut.

Meč protiv Gasteluma bio je njegov povratak u srednju kategoriju, nakon što se pet godina borio u lakšoj kategoriji - welteru.


(Sport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.