x

‘Šokirani’ Verstappen se ‘dugo nije osjećao tako loše’

Max Verstappen kaže da je šokiran zbog loše kvalitete svojih kvalifikacijskih krugova u Q3 i da se već dugo nije osjećao tako loše nakon kvalifikacija nakon što je pogriješio na izlazu iz trećega zavoja i završio treći iza Lewisa Hamiltona i momčadskoga kolege Sergija Pereza.

Verstappen je nakon osvajanja pole positiona na prvoj utrci u Bahrainu stigao kao favorit za pole position i u Imoli, a nakon propuštenoga gotovo cijelog drugog treninga zbog kvara Nizozemac se vratio s najboljim vremenom na trećem treningu, donosi MAXF1.net.

Iako je u drugom dijelu kvalifikacija uspio proći u Q3 na medium gumama, što su uspjeli još samo Hamilton i Bottas, Verstappen je podbacio u trećem dijelu kvalifikacija te bio 0.087 s sporiji od Hamiltona i 0.052 s sporiji od momčadskoga kolege Pereza.

“Nisam imao čist krug u Q3, napravio sam nekoliko pogrešaka, a kad to učinite u kvalifikacijama krug ne može biti dobar,” rekao je Verstappen koji je i prošle godine u Imoli startao treći, ali iza Bottasa i Hamiltona.

“Prvi sektor prvoga [Q3] kruga nije bio dobar jer samo bio u zavjetrini drugoga bolida pa sam znao da imam još puno vremena u tom dijelu staze. Zato sam u drugom krugu malo više pritiskao, ali sam izašao široko u trećem zavoju, malo prešao preko trave što nije bilo dobro za vrijeme po krugu.”


“Nekad se takve stvari dogode i ne možete stalno voziti savršene ili skoro savršene krugove. Uvijek postoje stvari koje možete bolje odraditi, čak i kad kažete da je to bio savršen krug, ali danas sam bio daleko od toga.”

“Šokirao sam sam sebe s ovakvim krugom jer se već dugo vremena nisam ovako osjećao nakon kvalifikacija.”

“Checo je odradio sjajan posao pa čestitke za njega.”

“Imamo dobar bolid za utrku i tamo se osvajaju bodovi. Puno je čimbenika u ovakvoj utrci poput vremenskih prilika i starta, ali za momčad je uvijek dobro imati dva bolida pri vrhu i nadam se da ćemo Checo i ja otežati život Mercedesu po pitanju strateških odluka.”


Christian Horner dodao je da je šteta što je Max napravio ‘nekarakterističnu pogrešku’ u trećem zavoju, ali i da je nevjerojatno zadovoljavajuće vidjeti oba vozača među prvih troje u kvalifikacijama.

“Bile su to sjajne momčadske performanse s našim najboljim kvalifikacijskim rezultatom od 2013.,” rekao je Horner.

“Sergio je odradio fantastičan posao u drugim kvalifikacijama za našu momčad i šteta što je Max napravio nekarakterističnu pogrešku u trećem zavoju u svom posljednjem Q3 krugu.”

“Nevjerojatno je zadovoljavajuće vidjeti oba vozača među prva tri i sa šansom za pole position, posebno u tako napetim kvalifikacijama gdje su prva trojica bila unutar jedne desetinke.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.