x

Toronto upisao pobjedu

Solidno izdanje Džanana Muse u porazu Netsa od aktuelnih prvaka

Košarkaši Brooklyn Netsa sinoć su pred svojim navijačima poraženi od akuelnog prvaka Toronto Raptorsa u pripremnoj utakmici pred novu NBA sezonu.

Toronto je prošle sezone bio najugodnije iznenađenje NBA lige i uspio je doći do NBA titule i tako prekinuti dominaciju Golden State Warriorsa. Netsi i Raptorsi se punom parom spremaju za novu sezonu, a u sinoćnjoj pripremnoj utakmici Toronto je slavio sa 123:107.

Oba tima odigrala su odličan meč koji je Toronto nekako prelomio u drugoj četvrtini kada su slavili sa 46:25. Košarkaši Brooklyna do kraja meča pokušali su da smanje zaostatak od 20 poena, ali jednostavno nisu uspjeli.

Gostujući tim do pobjede vodio je OG Anunoby koji je ubacio 18 poena, te je dodao još šest skokova. Istakao se još Fred VanVleet sa 16 poena i osam skokova.

Za Netse je konačno zaigrao i Kyrie Irving koji je pokazao da će biti ogromno pojačanje. On je za 25 minuta na parketu ubacio 19 poena, te je dodao četiri asistencije, tri skokoa i dvije ukradene lopte.

Mladi bh. košarkaš Džanan Musa u ovom meču igrao je nešto više od osam minuta. Musa je za to vrijeme bio veoma solidan, te je ubacio sedam poena i dodao je jedan skok i jednu ukradenu loptu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.