x

Nevjerovatan prodor igrača Tottenhama

Son je "gol stoljeća" postigao pretrčavši 91 metar i nadmudrivši osam igrača Burnleyja

U subotu je postignut jedan od najljepših golova ove sezone. Tottenhamov Son Heung-min zabio je gol kojeg su legende nazvale "golom stoljeća" na Otoku.

Tottenham je razbio Burnley s 5:0 za novu pobjedu novog menadžera Josea Mourinha, ali najviše se na kraju govorilo o Južnokorejcu i njegovoj čaroliji.

Primio je, naime, jednu loptu na svojoj polovici, pogledao oko sebe, a onda krenuo sam ka golu i na kraju postigao jedan od najljepših golova u povijesti Premier lige.

"Vidio sam da Dele Alli trči lijevo, a uz njega i puno igrača Burnleyja. Želio sam dodati loptu Alliju jer je bio otvoren, ali ga je jedan igrač pokrio, pa sam samo pomislio, idem. Ubacio sam u brzinu u pravom trenutku i dvije - tri sekunde kasnije bio sam pred golom. Ovakav gol na domaćem terenu me čini veoma ponosnim i sretnim", skromno je rekao Son.

Objavljeni su i neki podaci o Sonovom nevjerovatnom prolazu i pogotku. Izračunato je da je pretrčao 91 metar za 11,6 sekundi, a da je na tom putu prošao ili nadmudrio čak osam protivničkih igrača, računajući i golmana.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.