x

Zenica

Spahić, Misimović i Ibišević zaslužuju oproštaj pred punim tribinama!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Na stadionu „Bilino polje“ u Zenici danas je održana press konferencija povodom sutrašnje prijateljske utakmice sa Crnom Gorom, na kojoj će se od dresa reprezentacije oprostiti Emir Spahić, Zvjezdan Misimović i Vedad Ibišević.

Medijima su se obratili selektor Robert Prosinečki i tri igrača koja se opraštaju.


Prosinečki je o predstojećim utakmicama rekao: 

„Sutra se opraštaju tri velika igrača, koja su napravila velike stvari za reprezentaciju i sigurno će biti emotivno sutra u uvodnom dijelu utakmice. Nadam se da će doći i dosta gledalaca jer njih trojica to zaslužuju oproštaj u lijepom ambijentu. Prijateljska utakmica nam dolazi u periodu kada su svi završili takmičenja, ali ćemo dati sve od sebe da odigramo dobar meč i razveselimo publiku. U dosadašnjim prijateljskim susretima smo dali šansu svima koje smo zvali, tako da ćemo iskoristiti i ove dvije utakmice da isprobamo sve igrače. „ 

Selektor je otkrio i u kojem će sastavu ekipa nastupiti sutra nakon što iz igre izađu Misimović, Spahić i Ibišević: Šehić, Todorović, Vranješ, Bičakčić, Nastić, Cimirot, Pjanić, Sarić, Kodro, Džeko i Višća. 


Emir Spahić je rekao da mu je žao što je Čelik za koji je nastupao ispao iz Premijer lige, te se osvrnuo na svoju karijeru: 

„Opraštam se na stadionu koji mi je jako mnogo dao i koji u mom srcu zauzima posebno mjesto. Zahvalio bih se svima koji su sve ovo vrijeme bili uz reprezentaciju. Izvinjavam se ako sam ih nekad i uznemirio, a znam da jesam“, uz osmijeh kaže Spahić i nastavlja: 

„Zahvaljujem sa na podršci koju je reprezentacija uvijek imala ovdje i nadam se da će tako biti i u budućnosti. Zamolio bih vas da čuvate ove momke što sada igraju za reprezentaciju, da budete uz njih i kad bude lijepo, ali i kad bude teško.“ 

Na pitanje koje utakmice najviše pamti, Spahić je odgovorio: 

„Svaka je utakmica imala posebno mjesto u mom srcu, ali jedna se razlikuje od ostalih, a to ja ona u Kaunasu kada smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo. Bilo je još značajnih susreta koje ne želim da zaboravim, ali ova je posebna. Ne bih nijednu utakmicu nazvao ružnom, bile su neke manje sretne, ali i to je sastavni dio naših karijera.“


Zvjezdan Misimović o svojim igrama u dresu sa nacionalnim grbom rekao: 

„Od debija za „A“ tim u Skoplju pa do kraja bilo je mnogo lijepih trenutaka, ali i nekih loših, kao utakmice baraža sa Portugalom. Međutim, Svjetsko prvenstvo je bilo vrhunac naših reprezentativnih karijera. Tu sam i završio sa igrama u nacionalnom timu. Već četiri godine sam izvan reprezentacije, tako da ne vjerujem da će sutra biti suza, ali dan će sigurno biti poseban za mene.“


Vedad Ibišević je izjavio: 

„Sigurno da će sutra biti emotivno iako sam se pripremio za taj dan. Biće to poseban dan za nas trojicu“, počeo je Ibišević, a na pitanje da li mu je draži gol u Kaunasu ili na „Marakani“ protiv Argentine, naš napadač je podvukao onaj protiv Litvanije koji je odveo bh. tim na veliko takmičenje kao posebniji.

Nakon press konferencije reprezentativci su na „Bilinom polju“ odradili trening. Utakmica Bosna i Hercegovina-Crna Gora na programu je sutra u 18:00 sati.


Foto : Pahuljko 

Izvor : NFSBiH

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.