x

Cilj smanjiti broj turista

Španjolci uvode ekotaksu kako bi smanjili broj turista na otoku?

Popularna španjolska destinacija, koja se u svom sastavu može pohvaliti otocima Lanzarote, Tenerife i Gran Canaria, blizu je donošenja odluke o povećavanju turističke takse, s ciljem da na otočju smanji broj turista

„Pa što je ovo došlo“, zavapit će pošteni turist. Naime, nakon Amsterdama, Venecije i Barcelone još jedno mjesto želi smanjiti broj turista, a ovaj je put je riječ o predivnim Kanarskim otocima.

Popularna španjolska destinacija, koja se u svom sastavu može pohvaliti otocima Lanzarote, Tenerife i Gran Canaria, blizu je donošenja odluke o povećanju turističke takse, s ciljem da na otočju smanji broj turista.

Zahtjev je to opozicijske socijalističke stranke, koja uz ovaj zahtjev traži i ograničavanje broja domova koji se mogu iznajmljivati u turističke svrhe. U obrazloženju kažu kako se zalažu za održivi turizam, a za to je potrebno smanjiti broj turista na Kanarima.

Arhipelag je prošle godine posjetilo više od 16 milijuna turista, te je time postavljen novi rekord po broju posjeta. Kanari planiraju uvesti „ekotaksu“, čime bi financirali razne inicijative koje se tiču očuvanja prirode. Ideju su "uzeli" od drugog otočja, Baleara, koje je ovaj posebni porez uvelo prije dvije godine.

Hoće li ova ideja zaživjeti i na Kanarskim otocima, pokazat će vrijeme, no polako, ali sigurno mnoge se destinacije okreću smanjenju broja gostiju, čime žele učiniti turizam održivim.


Izvor: Punkufer.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.