x

ABA 2 liga

Sparsi u neizvjesnom meču savladali Zrinjski

Košarkaši Sparsa pobijedili su Zrinjski sa 75:73, u susretu 4. kola ABA 2 lige koji se igrao u dvorani "Grbavica" u Sarajevu.

Prvak Bosne i Hercegovine doputovao je u Sarajevo s ciljem da prekine niz loših partija u ABA 2 ligi, gdje još uvijek nije uspio upisati pobjedu. 


Mostarci su početkom susreta bili bolji protivnik, u jednom trenutku su imali prednost od deset poena razlike i mnogo bolje su rješavali svoje napade od protivnika. Međutim Sparsi serijom koševa pred kraj prvog poluvremena dolaze na samo poen zaostatka (37:36). 

Nastavak meča donio je dosta ujednačenu igru, a Sparsi su do posljednjeg perioda igre stizali prednost protivnika.


Zrinjski je u posljednjim sekundama regularnog dijela susreta imao sve u svojim rukama. Pri vodstvu od dva razlike igrač Zrinjskog Sokolović promašuje dva slobodna bacanja, a Todorović u skoku pravi faul koji je omogućio Sparsima da s linije za slobodna bacanja dođu do izjednačenja. 

U produžetku Sparsi serijom poena odlaze na pet poena razlike. Prvak BiH do isteka vremena nije imao snage da učini nešto više i eventualno preokrene rezultat, pa je pobjeda pripala sarajevskom timu. 


Sparse je do pobjede predvodio Ibrahim Durmo s 14 poena i 11 skokova, dok se u timu Zrinjskog istaknuo Aleksandar Todorović s 18 poena i šest skokova. 

Sarajevskim košarkašima bila je to treća pobjeda u ABA 2 ligi, prva na domaćem terenu, dok je Zrinjski nastavio loše igrati u regionalnom takmičenju i trenutno je na učinku od četiri poraza u isto toliko mečeva. Mostarci su trenutno zadnje plasirana ekipa lige.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.