x

Liga 6, 1. kolo

Sparsima gradski derbi protiv Bosne Royal

Sarajevski derbi u 1. kolu Lige 6 odigrali su na Grbavici košarkaši Sparsa i Bosne Royal, a na kraju je domaći tim upisao pobjedu rezultatom 73:62.

Sparsi bolje otvaraju meč. Poveli su sa 9:0 i to im je omogućilo da potpuno kontrolišu igru u prvoj dionici, a nakon deset minuta igre u prvom dijelu imali su 11 poena prednosti, 26:15.

Održavao je domaći tim prednost u drugoj dionici. Nisu dopuštali Bosni Royal da previše ugrozi njihovu prednost, a na odmor odlaze sa plus osam, 42:24.


Preslikana igra viđena je i u trećem periodu. Sparsi su održavali prednost, Bosna Royal je prilazila na minus pet, ali više od toga nisu mogli. Razlika je nakon 30 minuta igre ponovo bila plus osam, 56:48.

Nije Studentima bilo povratka u ovaj duel. Izabranici Marka Trbića su bez većih problema u posljednjoj dionici završili posao u ovom meču i na kraju su ostvarili prvu pobjedu u Ligi 6.


Igor Josipović je vodio Sparse do trijumfa sa 16 poena, Dejan Đokić je dodao 14, dok je na drugoj strani Eric Washington ubacio 15 koševa.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.