x

Spavanje bebe od 9 mjeseci

Postoje uobičajena pitanja koja mame i tate postavljaju kada je spavanje bebe od 9 mjeseci u pitanju. Zato donosimo odgovore!

Možda se sada osjećate ugodnije u svojoj koži kao skrbnik, ali to ne znači da nemate pitanja vezana uz ovu novu fazu u bebinom životu. Dok vaše dijete nastavlja rasti i razvijati se, vjerojatno se pitate postižu li sve prekretnice za 9-mjesečnu bebu. I je li normalno da dijete od 9 mjeseci ne spava cijelu noć? Važno je zapamtiti da se svaka beba razvija svojom brzinom. Kad navrše devet mjeseci, vjerojatno ćete na rukama imati bebu koja brblja, puže i stoji.

Koliko treba spavati 9-mjesečno dijete?

Bebe od 9 mjeseci obično spavaju oko 14 do 15 sati dnevno. Od toga je jedanaest sati noću. Oko tri sata podijeljena su između dva dnevna drijemanja.


Što ako 9-mjesečna beba ne spava cijelu noć?

Oko 70 % beba od 9 mjeseci spava 8 do 12 sati noću bez buđenja. Ali ne dopustite da vas razočara činjenica da vaša beba nije dio većine. Bebe ne moraju spavati cijelu noć! Ako mislite da je vašem djetetu potrebno malo dodatnog guranja da počne duže spavati, razmislite o vježbanju spavanja. Treniranje spavanja 9-mjesečne bebe potpuno je izvedivo.


Što ako ne želi spavati?

Regresija spavanja česta je pojava kod 9-mjesečnih beba. Budući da vaše dijete uči nove vještine, poput puzanja, ustajanja i krstarenja, moglo bi odlučiti da ih želi vježbati. Pa i usred noći. Neke starije bebe mogle bi odlučiti da im jednostavno nedostaju roditelji! Dobra vijest je da bebe imaju tendenciju da izrastu iz ovakvih regresija u roku od mjesec ili dva.


(Bebe.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.