x

nba

Spektakl na otvaranju nove NBA sezone: Leonard srušio Lakerse, šampioni slavili nakon produžetka

Nova NBA sezona počela je u noći sa utorka na srijedu, a pobjede u prvim utakmicama ostvarile su ekipe Los Angeles Clippersa i Toronto Raptorsa.

Aktuelni šampioni Toronto Raptorsi su nakon produžetka na svom parketu savladali New Orleans Pelicanse rezultatom 130:122.

Ovaj meč bio je 'okrnjen' nakon što se saznalo da će prvi pik NBA drafta Zion Williamson propustiti početak sezone zbog problema sa koljenom, ali i bez njega Pelicansi su šampionima stvorili ogromne probleme.

Imali su Pelicansi pobjedu u rukama. Međutim, izgubili su loptu u ključnim trenucima, Lowry je odveo meč u produžetak, gdje su se Raptorsi bolje snašli za pobjedu u ovom meču.

Iako zbog šesti ličnih grešaka nije igrao produžetak Pascal Siakam je bio čudesan i ubacio je 34 poena uz 18 skokjova za 38 minuta igre, Fred VanVleet je ubacio isti broj poena, a Kyle Lowry je dodao 22.

Sa druge strane kod Pelicansa Brendon Ingram je ubacio 22 poena, a JJ Redick je dodao 16.

Nakon dugo vremena oba tima iz Los Anglesa u sezonu ulaze kao jedni od najvećih favorita za naslov prvaka i sa nekoliko velikih zvijezda u ekipi.

Prvi sudar između Clippersa i Lakersa na otvaranju sezone donio je pobjedu Clippersima koji su na krilima Kawhija Leonarda slavili pobjedu rezultatom 112:102.

U ovom meču smo vidjeli zaista spektakularnu košarku. Lakersi su u otvaranju meča imali čak plus 11, vodili su do sredine druge dionice kada Clippersi prave veliki preokret i na odmor odlaze sa plus osam, 62:54.

Clippersima ni plus 14 tokom treće dionice nije bilo dovoljno da uvedu meč u miran tok. Lakersi su se vratili, ali su stali u ključnim trenucima što je Kawhiju Leonardu omogućilo da odvede svoj tim do pobjede.

Leonard je meč završio sa 30 poena, Lou Williams je ubacio 21, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Danny Green sa 28 poena.

Anthony Davis je ubacio 25 poena i imao je 10 skokova, dok je LeBron James imao 18 poena, devet skokova i osam asistencija.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.