x

prisiljeni mijenjati ponudu s jelovnika

Splićani ogorčeni okupacijom "gostiju iz pakla”": Naručuju samo ćevape, pizze…

Onog trena kad nam se na koncept našeg turizma počnu jadati splitski ugostitelji, kad počnu govoriti kako su zbog okupacije party mladeži – drže to Ultrinom nuspojavom – doslovce pali na koljena, onda se moramo zapitati kakvi su nam to gosti ove godine stigli u grad pod Marjanom, stoji na početku tekst Slobodne Dalmacije u kojem se piše kako su "Split okupirali gosti iz pakla, a ni ugostitelji nisu zadovoljni".

Foto: Ilustracija/Slike ni na koji način nisu povezane sa tekstom

“Ugostitelji nam govore kako su zbog navale mladih stranaca prisiljeni mijenjati ponudu s jelovnika kako bi parirali konkurentnim fast foodovima i pekarnicama. Mnogi su počeli nuditi hranu koju prije nisu imali ili su je pripremali u skupljem konceptu. Ne žele izići s imenima u javnost, puna im je kapa svega, ne žele, kažu, imati dodatne probleme. Ali ne žele ni šutjeti u razmišljanju kako je Split izgubio “family” klijentelu, goste srednje i visoke klase, koji su se u gradu zadržavali nekoliko dana. Nestala im je klijentela koja je znala uživati u bokunu oborite ribe ili škampa sa žara, a stigli su konzumenti toplih sendviča, ćevapa, pomfrita, pizze”, navodi se dalje.


Foto: Ilustracija/Fotografije ni na koji način nisu povezane sa tekstom

Nisu jedini koji se bune, sve češće na društvenim mrežama splitski iznajmljivači objavljuju fotke dar-mara koji im ostaje nakon odlaska party mladeži.

Nužan im je odred za čistoću koji će sa svih površina poskidati ostatke hrane, jaja razlivena po podovima čak i spavaćih soba, nečist u kupaonicama, smeće, gomile praznih boca žestica i limenki piva. Tu su i stanari centra grada, koji već sedmicama noću doživljavaju teror pijanih i dr.giranih pojedinaca. Ali opet se vraćamo na ugostitelje; kad i oni zavape “dosta je bilo”, onda se netko mora zapitati što se događa s turizmom pod Marjanom. Vlasnici restorana lociraju problem.


Sad smo raj za partijanere

“Ovo što nam se od maja počelo događati posljedica je Ultre i marketinga koji godinama Split globalno definira kao raj za partijanere. Ali ovo prije same Ultre je Ultra za siromašne. To je ovo što imamo sada. Cijeli svijet zna da smo fleksibilni, da ne kažnjavamo, kako se kod nas sve može. Zar to nije poručila i ova manekenka s Jaza koja je rekla: “Ovo je Hrvatska, ovdje se sve dopušta”? Tako je i ova mladost koja nam dolazi preuzela Split. Jesmo htjeli Ultru? Jesmo. Sada smo dobili njezine posljedice. Poštovat ćemo mi svakog gosta, od toga živimo, ali ovo što nam dolazi, to je već previše, rade kod nas ono što im je doma zabranjeno”, kažu ugostitelji.


Drugi navodi kako bi ih doma “kad pi.aju, k.ke po ulicama, dr.giraju se, golicaju, p..nografiraju po kantunima, dobro nabubetali i kaznili”.

“Zato dođu kod nas, ništa ne troše, samo loču, istresu se i onda mirni, ispražnjeni odu doma živit lijep život. A nama ostaje njihovo smeće. Od njih zarađuje samo mali dio, za ugostitelje kao gosti su nula. Domaće smo, Splićane, izgubili, ne dolaze nam jer je bivša vlast jednostrano podigla samo u jezgri grada cijenu terase za duplo, za cijelu godinu. Cijena kave na nekim lokacijama onda je skočila i do 22 kune. Splićani to ne mogu, ne žele plaćati i više se ne spuštaju u grad”, veli vlasnik restorana iz centra.

Opširnije na portalu SD-a.

.

.

.

.

.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.