x

INSPIRIRAN PRVIM BUTIKOM

Spoj modernog i luksuznog: Zavirite u „Prada Caffe“ u Londonu

Meni za ručak nudi predjela i glavna jela u rasponu od burate i tikvica do kanelona od rikote sa crnim tartufom

„Prada Caffe“ će služiti doručak, ručak i prepoznatljive koktele u izrazito šik okruženju.

Italijanska modna kuća upravo je otvorila novi pop-up kafić u robnoj kući „Harrods“. „Prada Caffe“, koji će biti otvoren do kraja 2023. godine, inspiriran je prvim butikom brenda „Prada“ u milanskoj galeriji „Vittorio Emanuele II“.

Sofisticirani enterijer je preplavljen „Prada“ menta-zelenom nijansom, osim crno-bijelih kariranih podova koji odražavaju prepoznatljiv monohromatski dizajn brenda. Baršunaste stolice u malo drugačijoj nijansi zelene boje smještene su uz elegantne crne stolove.

Svijetloplavo japansko posuđe

Naravno, pribor za jelo je ručno odabrao „Prada“ dizajnerski tim. Svaki komad dopunjuje „smireno okruženje“ kafića, prema „Harrodsu“. Najvažnije je svijetloplavo japansko posuđe od porculana inspirirano drevnom grnčarijom i kristalne čaše ukrašene motivom „Prada“ trougla.


Ali šta je na meniju? Moderan pogled na italijansku hranu i piće, naravno. Za doručak, kafić služi italijansku kafu i poslasticu od tijesta poznatu kao fagotini koja dolazi punjena crnom čokoladom, kremom od pistacija i džemom od malina. Jela kao što su jogurt i granola, florentinska jaja i kavijar su također u ponudi kafića od 9 do 11:30. Meni za ručak nudi predjela i glavna jela u rasponu od burate i tikvica do kanelona od rikote sa crnim tartufom.


Nije prvi kulinarski poduhvat brenda

Brzi zalogaji kao što su ukusni italijanski sendviči i mini pizze također će biti dostupni kupcima, zajedno sa brojnim ukusnim kolačima. Pored kafe, kafić nudi vina koja potječu od Pijemonta do Sicilije, kao i prepoznatljive koktele sa zanimljivim nazivima kao što su Tuscan Blossom, Mediterraneo, Italian Fizz i Bitter in Love.


Ovo, naravno, nije prvi kulinarski poduhvat brenda „Prada“. Kuća je 2014. godine otvorila slastičarnicu u Milanu i bar „Luce“, koji je dizajnirao Ves Anderson 2015. godine.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.