x

Vraća se u Juventus?

Sprema se još jedan veliki trenerski transfer, Antonio Conte u centru pažnje

Nakon što je Bayern dogovorio transfer Juliana Nagelsmanna iz Leipziga, čekas nas vrlo vjerovatno i veliki trenerski transfer u Seriji A.

Italijanski novinar Paolo Bargiggi tvrdi da bi Antonio Conte mogao senzacionalno da se vrati u Juventus, nakon što će po svim prilikama ovu sezonu okončati sa osvojenim Scudettom na klupi omraženog rivala Intera.

Inter 11 godina čeka na titulu i Conte će biti prvi trener nakon Josea Mourinha koji će Interu donijeti Scudetto. No, nakon što podigne pehar namijenjen prvaku Italije, Conte bi mogao spakovati kofere i krenuti put Torina.

Torino je njegov dom, a Juventus njegov klub. Kao pravi profesionalac, s Interom je išao do kraja, ali Juventus ima želju da ga vrati nakon očajne sezone s debitantom Andreom Pirlom.


"Fabio Paratici mi je rekao da Andrea Agnelli ostaje predsjednik Juventusa. Andrea Pirlo napušta klub na kraju sezone, što god se dogodilo. Massimiliano Allegri je realna opcija, ali pripazite na Antonija Contea", rekao je novinar Mediaseta i Corriere Dello Sporta.

Conte je započeo Juventusovu dominaciju u Seriji A, pa je Stara dama devet godina uzastopno bila prvak. Nekadašnji nogometaš Juventusa osvojio je tri Scudetta sa Starom damom, prvi 2012. godine, a onda još dva u nizu.

S Interom je prošle godine igrao finale Evropske lige, a s Chelseajem je osvojio Premier ligu i FA kup. Uz to, osvajao je dva Superkupa Italije sa Juventusom i Seriju B s Barijem na početku trenerske karijere.


Kao igrač je najveći trag ostavio u Juventusu za koji je igrao od 1991. do 2004. godine, a prethodno je šest sezona nastupao za Lecce. U igračkim danima je osvojio Ligu prvaka, Intertotokup, Interacionalni kup, Superkup Italije (3), Kup Italije, UEFA Kup i Seriju A čak pet puta. Sve dakako u dresu Juventusa.

Interu tako malo nedostaje da osigura titulu. Možda već za vikend? Nerazzurrima je neophodna pobjeda kod Crotonea, ali i kiks Atalante u nedjelju protiv Sassuola.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.