x

Nož u leđa PSG-u?

Sprema se veliki povratak? Xavi otvoreno zove Messija u Barcelonu!

Lionel Messi igra jako lošu sezonu u PSG-u.

Argentinac je na 26 utakmica u svim takmičenjima strijelac bio tek sedam puta, a timu je više pridonio asistencijama kojih ima 11.

Pariški klub ispao je u osmini finala Lige prvaka od Real Madrida iako su ljetos svi smatrali da imaju ekipu na čelu s Messijem, Mbappeom i Neymarom sposobnu za osvajanje najvećeg trofeja.

Messi je ljetos nakon 21 godine zbog loše finansijske situacije u klubu napustio Barcelonu i potpisao za PSG, ali stvari bi mogle već na ljeto da se vrate na staro, a čini se da se tome nada i bivši Messijev saigrač, a sada trener Blaugrane Xavi Hernandez.


"Leo Messi je najbolji igrač u historiji i vrata će mu uvijek biti otvorena ovdje u Barceloni", rekao je Xavi i dodao:

"Zaslužuje veliku počast - i ne mogu reći puno više jer ima ugovor s Paris Saint-Germainom".

Inače, Xavi je peti igrač na Messijevoj listi saigrača s kojim je odigrao najviše utakmica u karijeri, a ispred njega su samo Busquets, Pique, Iniesta i Mascherano.


Messi i Xavi zajedno su za Barcelonu odigrali čak 399 utakmica, 27.775 minuta i zajedno jedan drugom asistirali za 43 pogotka, a o broju trofeja koji su osvojili suludo je i govoriti.

Dakle, Xavi i Messi se sigurno jako dobro poznaju i španski stručnjak ne bi imao ništa protiv da ekipu gradi oko Argentinca, a vidjet ćemo šta ljeto nosi.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.