x

Kawhi Leonard

Spursi u problemima: Najbolji košarkaš zatražio trejd?!

Kawhi Leonard vratio se nakon misteriozne i nezgodne povrede kvadricepsa 13. decembra 2017., odigrao u mjesec dana devet utakmica i bio vrlo dobar.

U pretposljednjoj utakmici je dao 21 poen, uz osam skokova, tri asistencije, četiri ukradene lopte i tri blokade, a u posljednjoj je imao učinak od 19 poena, osam skokova, četiri asistencije i četiri ukradene lopte.

Ipak, Sparsi su ga opet “odstranili” i to na neodređeno vrijeme bez potencijalnog datuma povratka na teren. Iako je bilo jasno da Leonard može igrati, Spursi su ga sklonili iz ekipe uz objašnjenje da je sve to dio njegovog potpunog povratka na parket.

Američki mediji forsiraju novu priču, a to je da Leonard želi trejd. To je priča koju je iznio Jalen Rose sa ESPN-a. Da li se radi o frustraciji oko situacije sa povredom ili je nešto drugo u pitanju teško je tvrditi, ali jedno je jasno - situacija između Kawhija i Spursa bukti i vrlo vjerovatno se nešto “kuha”.

Adrian Wojnarowski, čije se mišljenje cijeni, rekao je da se Leonard osjeća udaljeno od Spursa. Tvrdi da je cijela situacija oko povrede, rehabilitacije i povratka na teren uticala na odnos između kluba i jednog od najboljih igrača današnjice.

Spursi navodno rade na tome da se situacija izgladi i da se partnerstvo vrati na početak i ponovno ojača, ali očito je da se nešto dešava...


Izvor: Sport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.