x

Srbija među top destinacijama za 2019. godinu

Srbija je izabrana među 12 destinacija koje bi mogle da budu najzanimljivije za putovanja u 2019. godini, objavio je sajt Trevl leming (TravelLemming.com) koji se bavi malo poznatim i istraženim destinacijama u svijetu.

Lista je napravljena na osnovu prijedloga turističkih organizacija širom svijeta, koje su predložile desetine nominacija, a zatim je panel najboljih svjetskih turističkih blogera odabrao izabrane destinacije i za njih je glasalo više od 1,75 miliona ljudi na društvenim mrežama.

Na sajtu je navedeno za svaku zemlju zašto je izabrana, pa je tako Srbija izabrana kao jedno od najboljih turističkih odredišta u cijeloj Evropi.

"U Beogradu možete da iskusite ritam noćnog života na plutajućim noćnim klubovima, jednu od najljepših uličnih likovnih scena na svijetu i šarmantan grad unutar tvrđave. Izvan glavnog grada naći ćete mirne rijeke koje vijugaju kroz bujne zelene doline, šarmantne gradove i sela puna istorije na svakom koraku. Najbolje od svega, položaj Srbije na jugu znači da se može posjetiti u bilo koje doba godine", piše na sajtu.

Osim Srbije među 12 najinteresantnijih destinacija našla su se Farska ostrva, Slovenija u cjelini, Dolina Soče u Sloveniji, švedska Laponija, Kosta Brava u Španiji, Hvar u Hrvatskoj, Kijev, Brno u Češkoj, Lihtenštajn, Danska i Kent u Engleskoj.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.