x

Srbijanski mediji: Partnerka Ane Brnabić postala mama, šta je postala premijerka?

Francuska je ukinula riječi "otac" i "majka", umjesto njih, uvode se pojmovi "roditelj jedan" i roditelj dva".

U istoj sedmici Milica Đurđić, partnerka premijerke Ane Brnabić dobila je sina. Gdje je Srbija u odnosu na svjetske tendencije, kako LGBT osobe mogu dobiti djecu i jesmo li bliže danu kada će im to biti dozvoljeno, pitanje je koja se postavlja u nekim srbijanskim medijima.

Ako je partnerka premijerke postala mama, šta je postala premijerka – o tome je bilo reči u jutarnjem programu Prve televizije.


“Ja sam govorio da Ana nije postala ništa jer po našim zakonima trenutno, Ana i Milica su cimerke, a Ana najviše što može da postane je bebisiterka. Ona nema nikakva roditeljska prava. Ako raskinu, Milica odlazi, ako se ne daj Bože Milici nešto desi dijete ide Miličinim roditeljima i njenim rođacima, Ana tu nema ništa, tako da to je to, to je trenutna realna situacija”, rekao je Predrag Azdejković, urednik gej magazina “Optimist”, prenosi B92.

Milica Đurđević, potpredsednica Srpskog sabora Zavetnici, kaže da se taj pokret trudi da odbrani tradicionalne vrijednosti.


“U našoj tradiciji je da se uvijek radujemo rađanju djeteta, i mi se radujemo svakako novom životu. Ali saglasna sam sa stavom da naša zakonska regulativa apsolutno ne prepoznaje takve momente, niti se može govoriti o roditelju jedan i roditelju dva. Mi imamo liberalne demokratije na zapadu koje također nisu usvojile zakon o istospolnim zajednicama koje mogu da usvajaju djecu. Vidjećemo i da jedna Velika Britanija, Luksemburg, Švajcarska nisu ratifikovale Istanbulsku konvenciju. Mi se kao pokret trudimo da odbranimo neke vreijdnosti koje su isprobane, koje su tradicionalne”, rekla je Đurđević.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.