x

Srpkinja iz Lugana svjesno sijala koronu po Nišu: Znala da je zaražena, pa ipak obilazila rođake, prijatelje, ljekare...

Došla je u Niš iz Lugana iako je znala da ima koronavirus. Svjesno je zarazila bliske ljude oko sebe. Za taj postupak nema opravdanja. Trebalo bi da bude kažnjena! Ne bih se protivila kazni, čak i da je moje dijete. Ništa nije važnije i vrednije od ljudskog života!

Ovo je za Kurir rekla M. K. (64) iz Niša, maćeha Srpkinje iz Lugana koja je 22. februara saznala da se zarazila koronavirusom, a tri dana kasnije, 25. februara, uprkos bolesti, doputovala u rodni Niš iz Švajcarske i odmah zarazila najmanje šest osoba, a kasnije i doktorku ginekologa iz Niša, koja je preminula.

Žena je, kako kaže njena maćeha, tada došla u Niš zbog sastanka s advokatom. - Neki sudski spor je u toku i zato je doputovala iz Lugana, gdje je, po završetku ekonomskog fakulteta, otišla da radi. Svjesno je zaražena došla u Srbiju, iako je znala da to neće biti dobro po njene rođake, prijatelje, poznanike...


Nepravda me pogađa i ne želim da ćutim o tome. Trebalo bi da odgovara za ovaj postupak. Doktorka je preminula, a život nekih trenutno visi o koncu - kaže za Kurir M. K. iz Niša.

Kako dodaje, među šest osoba koje je njena pastorka zarazila najviše je starijih rođaka i prijatelja. - Po dolasku u Niš svjesno je zarazila svekra i svekrvu, brata i snahu od svekra, ali i dvije drugarice. One su iz Beograda došle u Niš kod nje i prenoćile u jednom hotelu noć prije nego što se moja pastorka vratila u Lugano.


Ponavljam, iako je znala da ima koronu, ona je dijelila sobu s drugaricama, koje nisu ništa znale! To je nedopustivo, nesavjesno, nečovječno... Ne znam ni ja kako bih taj postupak nazvala. Neki su zbog nje završili u bolnici i pitanje je šta će se dalje desiti. Samo molim boga da sve bude u redu s ljudima koji su bili u kontaktu s njom - veli Nišlijka.

Ona dodaje da je njena pastorka imala priliku da posjeti ljekara, ali to nije učinila. - Znam da je posjetila ginekologa, advokata i još neke ljude, ali najvažnije nije uradila. Prekasno je progovorila o bolesti koja iz dana u dan ubija na hiljade ljudi u svijetu - dodaje naša sagovornika.


Kako podvlači, njena pastorka mora biti kažnjena. - Nisam stručnjak, ali neka nadleženi organi procijene kolika kazna treba da bude. Sve što znam je da moja pastorka mora da se suoči sa posljedicama - završila je M. K. iz Niša.

Podsjećamo, dr Branislav Tiodorović rekao je da je žena iz Lugana, od koje je krenula zaraza u Nišu, znala da ima koronu, pa je ipak doputovala u Niš.




(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.