x

nevjerovatno

Srpska glumica privedena zbog tablete: Neobičan slučaj u Kraljevu, nije imala recept, a mreže se usijale zbog policijske akcije!

Glumica Milena Božić (28) privedena je prošle nedjelje u Kraljevu jer su policajci kod nje pronašli jednu tabletu bromazepama za koji nije imala odgovarajući recept.

Zbog ove nesvakidašnje akcije policije na društvenim mrežama se podigla prašina, posebno jer je riječ o “bromazepamu” koji je u policijskom dokumentu okarakterisan kao opojna dr.ga.

Kako se može vidjeti u potvrdi o privremeno oduzetim predmetima, koji se pojavio i na društvenim mrežama, ova prilično nesvakidašnja policijska akcija odigrala se 30. juna u Kraljevu, a potvrda je izdata u policijskoj ispostavi Ribnica.


Prema nezvaničnim informacijama gore navedenog lista, policija je glumačku ekipu presrela tako što im je automobilima presjekla put, posle konferencije za štampu koja je uslijedila odmah nakon što je odigrana predstava “Ustav”.


Osim što je samo presretanje glumačke ekipe nakon odigrane predstave prilično neuobičajena situacija, buru na mrežama izazvao je detalj da je bromazepam, inače lijek koji je u širokoj upotrebi u Srbiji, okarakterisan kao opojna dr.ga.

Po riječima advokata Ivana Simića, ukoliko je u pitanju manja količina psihoaktivnih ili kontrolisanih supstanci, što su pravni termini za dr.gu i lijekove, na okrivljenog se može primijeniti načelo oportuniteta.


"Ukoliko je u pitanju manja količina koja je za ličnu upotrebu, a ne za prodaju, najčešće se i primjenjuje načelo oportuniteta, što znači da tužilaštvo sklapa sporazum sa okrivljenim i odustaje od gonjenja koji uplaćuje određenu sumu novca ", objašnjava Simić.

Iako Krivični zakon Republike Srbije ne pravi razliku između takozvanih lakih i teških dr.ga, u sudskoj praksi je to drugačije, jer sudije ne tretiraju isto m.rihuanu i k.kain ili h.roin.


"Takođe, ukoliko je u pitanju višestruki povratnik, osoba koja je već ranije osuđivana zbog preprodaje n.rkotika na njega se neće primijeniti načelo oportuniteta. Zapljena jedne tablete bromazepama je bagatelni kriminalitet i to nije stvar koja zavređuje podizanje optužnice i pokretanje sudskog postupka", objašnjava advokat Ivan Simić .

.

.

.

.

Izvor: Nova.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.