x

Šta je "čist manikir": Poznate ličnosti ga obožavaju

A stil skupog izgleda je stvar ne samo u manikiru, već i u svoj estetici čiste ljepote koja danas preovladava.

Posljednjih mjeseci pojavio se još jedan novi trend u svijetu manikira, a to je ništa drugo do čist manikir ili na neki drugi način "ruski manikir".


ruski mani-trend

Šta tačno uključuje ovaj trend? Sinonim za čistu estetiku ljepote, koja ima čast kako na društvenim mrežama, tako i u svakodnevnom životu mnogih djevojaka, beauty influenserski i trendi djevojaka, Clean Manicure ukazuje na veoma čiste nokte, obojene veoma suptilnom nijansom (čak i providnom ili čak bez laka) tako da nokti izgledaju potpuno prirodno.

Štaviše, "ruski mani trend" se više odnosi na tehniku njege noktiju nego na samu boju ili lak. Detaljnije, to je njega zanoktica, koja se radi tako pažljivo i hirurški precizno, da nokti izgledaju čisto, gotovo bez zanoktica, suve kože i ljuštenja.

Možda zvuči pomalo zastrašujuće, pošto su zanoktice neophodne za zdravlje noktiju i kože oko njih, a možda je to jedini nedostatak ovog posebnog trenda: potpuno se riješiti zanoktica i suštinski ukloniti zanoktice potencijalno ste izloženi bakterijskim infekcijama dok je velika vjerovatnoća da će doći do krvarenja ili manjih povreda, posebno ako manikirka nije certifikovana za obavljanje takve procedure.

Ako želite da pratite ruski mani trend, morate biti sigurni koje salone za nokte i stručnjake posjećujete kako bi se posao obavio kvalitetno i vjerno poštovala sva higijenska pravila.


Zašto ga slavne ličnosti toliko vole?

Nije slučajno što je ovaj specifičan manikir tako popularan kod najelegantnijih žena na planeti. Od kraljevskih dama do vrhunskih modela jedna za drugom biraju ne samo nježne, već gotovo providne boje za svoj manikir, kao i ovu specifičnu tehniku nege koja ostavlja uredni rezultat na noktima.

Dokaz je nedavni kanski crveni tepih, gdje su mnoge zvijezde sa A-liste imale upravo ovakav manikir, koji se savršeno slagao čak i sa najspektakularnijim toaletama.

Još jedan razlog zašto je ovo omiljeni manikir elegantnih žena je taj što je ova suptilna nijansa toliko šik, da izgleda "skuplje". A stil skupog izgleda je stvar ne samo u manikiru, već i u svoj estetici čiste ljepote koja danas preovladava.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.