x

JEDINSTVENA ISKUSTVA

Šta nude najneobičniji hoteli na svijetu: Spavanje u silosima ili sobama od soli i leda

Web stranica CultureTrip izdvojila je nekoliko najneobičnijih hotela na svijetu koji nude unikatno iskustvo odmora. Mogu se pronaći širom svijeta počev od igloa u Švedskoj, hotela od soli u Boliviji do kućica u divljini u obliku kornjača na Šri Lanki.

Osnovni pansioni ili jednostavan luksuz sa pet zvjezdica može biti poželjan za neke turiste, ali često odmor postane još posebniji odsjedanjem u potpuno jedinstvenom hotelu.

CultureTrip je odabrao nekoliko najneobičnijih, jedinstvenih i najčudnijih hotela i smještaja iz cijelog svijeta, uključujući kultni švedski Icehotel i SiloStay na Novom Zelandu, a tu je i Wild Coast Tented Lodge na Šri Lanki koji nudi bliski susret s različitim divljim životinjama u kućicama u obliku kornjača.

Treehotel, Švedska

Visoka, nagnuta borova šuma u najsjevernijoj švedskoj regiji dom je ovoj izvanrednoj kolekciji soba koje vise na 4 do 10 metara iznad zemlje.

Neke su kamuflirane, poput Mirrorcube koja reflektira šumu i Ptičjeg gnijezda, dok druge poput one nazvane NLO namjerno predstavlja kontrast okolini.


Hotel Palacio de Sal, Bolivija

U prvom na svijetu hotelu od soli, na obalama najveće slane površine na svijetu, standardne sobe su slani iglui, a čak je i dio namještaja napravljen od soli.

Tu su i bazen i spa centar koji nudi tretmane pilinga od soli i restoran Tika Palace u kojem se poslužuju gurmanska bolivijska jela i domaća vina.

Icehotel, Švedska

Izgrađen od novog leda i snijega svakog novembra dok se susjedna rijeka Torne smrzava u ogromnom švedskom okrugu Norrbotten, zimski dio ove spektakularne palače ljeti ponovo postaje voda.

Gotovo polovinu soba umjetnici unikatno ručno rezbare u različite oblike svake godine. Tu je i ledeni bar u kojem se poslužuje šampanjac u ručno rađenim ledenim čašama, dok hrana favorizira švedske klasike.


SiloStay, Novi Zeland

Visoki metalni silosi pored željezničke stanice u Little Riveru izgledaju baš kao oni koje farmeri koriste za skladištenje žitarica, ali ukoliko se popenjete zakrivljenim čeličnim stepenicama naći ćete prilagođene kuhinje i elegantne kružne spavaće sobe.

Postoji čak i balkon koji nudi pogled na valoviti lokalni krajolik. Ovaj hotel promoviše mirno okruženje kao idealnu bazu za istraživanje poluotoka Banks. Najbliži restoran udaljen je 10 minuta vožnje, ali možete naručiti gurmanske jela za ponijeti.

Wild Coast Tented Lodge, Šri Lanka

Wild Coast Tented Lodge vam nudi priliku da uočite leoparde, slonove, medvjede i krokodile u blizini zemljanih kućica koje liče na džinovske kornjače.

Sobe imaju steampunk atmosferu sa otvorima na šivenim platnenim zidovima te tikovinom, kožom, metalom, kao i bakrenim kadama.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.