x

Nove vijesti s Apenina

Šta se dešava s Juventusom? I De Ligt je dogovorio potpis

Iako još uvijek nije završena tekuća sezona u Juventusu su ozbiljno zasukali rukave. 

U ponedjeljak su se utakmicom protiv Lazija oprostila dvojica dosadašnjih kapitena Giorgio Chiellini i Paulo Dybala koji napuštaju popularne Bianconere kao slobodni igrači.

Ipak, s Apenina danas stižu mnogo važnije vijesti i tiču se Matthijsa De Lgta, jednog od najboljih mladih štopera današnjice.

Prema izvještajima italijanskih medija čak je i dogovoren novi potpis sjajnog defanzivca koji će produžiti saradanju sa Juventusom.


Ta vijest stiže kao iznenađenje pošto su ga mnogi već vidjeli u dresu novog kluba, ovako će Nizozemac produžiti saradnju do 2026. godine.

U najtrofejnijem italijanskom klubu 22-godišnjeg De Ligta vide kao jednog od nositelja igre u budućnosti zajedno sa Federicom Chiesom i Dušanom Vlahovićem.

Osim De Ligta očekuje se da uskoro ugovor potpiše i Angel Di Maria, iskusni Argentinac koji će s obzirom na svoj kvalitet sigurno predstavljati pojačanje za Bianconere.


Di Maria će doći besplatno iz PSG, a na identičan način bi se iz Manchester Uniteda trebao vratiti i Paul Pogba s kojim su i obavljeni prvi pregovori.

Sezona na izmaku u kojoj po prvi put nakon deset godina nije osvojen niti jedan trofej je pokazala da Juventusu trebaju ozbiljne promjene u svim dijelovima tima pa i ne čudi zašto se Stara dama priprema za ljetnu revoluciju.


(Sportsport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.