x

Statement komad: Ove jeseni svi žele Gucci Grip

Od kad je zasjeo na poziciju kreativnog direktora italijanske modne kuće Gucci, harizmatični Alessandro Michele niže poslovne uspjehe. Kuća nekad poznata po seksepilu koji je nametnuo tadašnji kreativni direktor kuće Tom Ford, a onda ga preuzela i Fordova nasljednica Frida Giannini, pod Micheleovom palicom napravila je veliki estetski zaokret u smjeru sedamdesetih, u kolekcije je uvedeno pregršt boja…

U toj posljednjoj kolekciji, kojom je oduševio i kritiku i publiku, Michele je gotovo u potpunosti izbrisao granice između muškog i ženskog odijevanja te nagovijestio novi estetski smjer kuće – gender neutral.

Njegova estetska vizija, naravno, ne staje na odjevnim predmetima i cipelama već se širi i druge na modne dodatke, a posljednji od predmeta iz njegove radionice koji će, sigurno, obožavati i žene i muškarci – a u koji smo se mi zaljubili na prvi pogled, jeste genijalan Grip sat.

Inspirisan skateboarderima, od kuda i dolazi ime jer sat se “obavija oko ruke na isti način na koji se tenisice lijepe za grip na skateboard daski”, posljednji Guccijev sat dolazi u nekoliko varijanti, izrađen od zlata ili čelika, s “uzorkom” ili bez, a ono što ga čini posebnim i zaista potpuno seksualno neodređenim jeste neobično kućište s tri prozorčića od kojih jedan pokazuje sat, a druga dva minute i datum.

Također, kaiš sata je izmjenjiv tako da možete birati između nekoliko varijanti aligatorove kože ili metala. Jedini “gender” moment kod Gripa jest taj da dolazi u dvije veličine kučišta – 35 i 38 milimetara.

Cijene satova su između 1.550 i 1.900 američkih dolara, dok novi kaiš košta 450. Iako nije sitnica, nije ni toliko visoka cijena za sat kojemu već sada predviđaju kultni status.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.