x

Minimalan trijumf Gordog Albiona

Sterling na Wembleyu ugasio bezidejne Vatrene

Englezi su u svojoj premijernoj utakmici na EURU minimalnim rezultatom 1:0 bili bolji od Hrvatske.

Početak utakmice apsolutno je pripao selekciji Garetha Southgatea. Već u šestoj minuti zatresao se okvir gola Kockastih kada je sa nekih 20-ak metara iskosa sjajno potegao Foden.

Samo četiri minute kasnije nakon jednog odbitka fudbaler Leedsa Kalvin Phillips je šutirao iz prve, ali se sjajnom odbranom istakao Livaković.


Nakon žestokog starta Engleza, Hrvati su uspjeli malo smiriti tempo igre pa se do kraja prvog dijela igre šansi gotovo da nikako nije bilo. Gledali smo pravu fudbalsku uspavanku sve do 57. minute kada je pao jedini gol na ovom meču.

Sterlinga je na sjajan način uposlio danas fenomenalni Phillips, a fudbaler Manchester Cityja šutira iz prve i matira golmana Vatrenih za erupciju oduševljenja malobrojnih navijača na Wembleyu.


Hrvatska je djelovala u najmanju bezopasno, a jedinu kakvu takvu šansu za viceprvake svijeta imao je Ante Rebić koji je u 66. minuti iz odlične pozicije loše šutirao pored gola.

Rezultat se do kraja nije mijenjao, Englezi su zatvorili sve prilaze svom golu i tako upisali prva tri boda na otvorenju turnira.

U narednom kolu tim Zlatka Dalića će igrati sa Češkom Republikom 18. juna, a selekcija Gordog Albiona će istog dana snage odmjeriti sa Škotskom također na Wembelyu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.