x

Želi ga Arsenal

Sterling pred iznenađujućim transferom koji će uzdrmati Englesku?

Engleski mediji objavili su danas da bi Raheem Sterling na kraju ove sezone mogao napustiti Manchester City.

Sterling i ove sezone igra poprilično dobro u dresu Građana, ali čini se da nije previše zadovoljan svojom minutažom.

Poznato je da Pep Guardiola dosta rotira ekipu kako bi svi imali šansu za igru, a zbog toga je Sterling ove sezone imao nešto skromniju minutažu nego što je to bilo prethodnih sezona.

Ovaj 26-godišnji fudbaler s Cityjem ima ugovor na još dvije godine, ali pojedini engleski mediji objavili su da neće biti iznenađenje ako napusti Etihad ovog ljeta.


Jutros su mnogi bili iznenađeni kada su se pojavile informacije da bi Sterling karijeru mogao nastaviti u Arsenalu koji je spreman da pošalje ponudu za ovog igrača.

Daily Star je objavio da će Sterling biti glavna meta Arsenala ovog ljeta i da će londonski klub učiniti sve da ga dovede na Emirates.

Topnici su spremni da učine Sterlinga jednim od najplaćenijih igrača u Engleskoj, a nakon što je budžet za plate rasterećen odlaskom Mesuta Ozila sada su sve snage usmjerili na dovođenje Sterlinga.


Međutim, pitanje je da li Sterling ima namjeru da napusti prvaka Engleske i pređe u Arsenal koji se ove sezone nije proslavio, te nije uspio čak izboriti ni plasman u neko evropsko takmičenje.

Sterling je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 48 mečeva u svim takmičenjima i zabio je 14 golova uz 12 asistencija.

Večeras ga s Manchester Cityjem očekuje i finale Lige prvaka u Portu protiv Chelseaja koje se igra od 21 sat.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.