x

Stevan Piale ekskluzivno otkriva: Malo je falilo da odbijem glavnu ulogu u seriji “Igra sudbine”!

Stevan Piale javnosti u BiH postao je poznat, s ozbirom na to da odnedavno osvaja srca publike kao Luka Ožegović u seriji „Igra sudbine” koju možete pratiti u programu OBN TV radnim danima od 21:40 sati. Mada ima tek 32 godine, ovaj glumac, inače bivši profesionalni sportista, iza sebe ima više desetina projekata. Dame će biti pomalo razočarane kad čuju da je od prošle godine u sretnom braku sa suprugom Unom, a u redovima koji slede govorio nam je kako o njoj tako i o svojoj karijeri, glumačkom putu, porodici i naravno – „Igri sudbine”.

Luka je prilično drzak čak i prema članovima svoje porodice. Kakav ti odnos imaš sa svojim najbližima?

-Iako ne opravdavam njegovo ponašanje, moram da napomenem da Luka ima svoje razloge za takvo ophođenje, ali još je rano da ih otkrivamo. Meni je porodica najvažnija stvar u životu i osnova svega. Brat i ja smo odrasli sa mamom, babom i ocem koji je preminuo prije četiri godine. Danas sam srećan jer su mi uz ženu Unu sa kojom živim, najbolji prijatelji koje imam brat Vuk i mama Nataša.

Kako si ti odlučio da želiš da se baviš glumom i da li možeš da pretpostaviš čime bi se bavio da nisi glumac? Da li bi možda ostao u sportu i šta je zapravo prelomilo da sport zamijeniš glumom?

Iskreno se ne sjećam trenutka koji je bio preloman. Mislim da se to godinama peklo. Moji roditelji su bili glumci u amaterskom teatru „Des” i odrastao sam na tim njihovim pričama, a i druženjima na rođendanima uz gitaru i pjesmu. Na sve to, mama je radila u pozorištu doskoro i bila moj kontakt sa tim svijetom. Ja sam se kroz odrastanje bavio sportom, išao na utakmice Zemuna i Zvezde, a pozorište mi je bilo bijeg iz toga. Kada se lomilo šta upisati ja sam na opšte iznenađenje izabrao glumu i eto me sad ovde. A da nisam glumac ne znam šta bih bio, ali znam da bih mnogo putovao i istraživao.

Da li je po tvom mišljenju talenat dovoljan za uspjeh u glumačkom svijetu? Je li lijepim glumcima lakše da osvoje naklonost publike ili, upravo suprotno, moraju mnogo više da se dokazuju? Kakvo je tvoje iskustvo?

Talenat je, isto kao i ljepota, dar od Boga, koji se mora njegovati. Ni jedno ni drugo nije dovoljno i na obje stvari treba gledati samo kao na veću odgovornost. Rad je osnovna stvar, kako u životu tako i u glumi i uvijek se isplati. Glumac konstantno mora da radi na sebi i bude spreman, jer kako Šekspir kaže, „biti spreman – to je sve”.


Koje su tvoje granice kada je riječ o glumi? Postoji li nešto što nikad ne bi uradio na „daskama” ili pred kamerama?

Stvarno ne znam šta su granice, jer me je život, kada god sam postavio neku granicu, malo testirao. Što se tiče same scene ili filma, sve zavisi od toga koliko smatram da je taj postupak svrsishodan, opravdan i da li je tu iz pravih razloga.

U tvojoj biografiji stoji da se osim glumom baviš i muzikom. Kako si počeo s tim i šta možeš da nam kažeš o svom muzičkom angažovanju?

Nije to sad baš neko bavljenje. Dugo već tamburam po gitari, ali onako za ekipu. Imamo bend koji se sastoji od nas desetoro, uglavnom glumaca. Zovemo se Falš bend. Ime je nastalo kao fora, a malo i kao alibi. Ali s vremenom smo došli do određenog nivoa, pa možda i promenimo ime u Fresh ‘n’Trash. Ako sve bude kako treba, izbacićemo i prvu pesmu sad na ljeto.

Relativno skoro si se oženio, a mediji su prenijeli da tvoja svadba nije bila baš tipična. Po čemu je bila posebna ako je porediš sa tradicionalnim balkanskim vjenčanjima?

Supruga Una i ja smo dugo razgovarali o tome kako bi izgledala svadba ako do nje dođe i ideje su nam se prilično poklopile. Nije to bila toliko atipična svadba, mada jeste više ličila na jednu dobru žurku nego na klasičnu svadbu.

Kako ste se Una i ti upoznali?

Zanimljivo je da smo se Una i ja prvi put videli (zapravo ona mene) kada sam 2011. godine snimao „Šešir profesora Koste Vujića” u Valjevu i to u njenom dvorištu, u kojem sada svakog ljeta provedem bar po mjesec dana. A upoznali smo se i prvi put poljubili tek 2014. godine.

Ne propustite novi nastavak serije IGRA SUDBINE svakim radnim od 21:40 sati na OBN TV.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.