x

Stigao je novi Volkswagen Caddy

Njemački proizvođač objavio je prve fotografije i tehničke detalje nove generacije svog multifunkcionalnog modela Caddy.

VW Caddy je već decenijama etalon u klasi lakih komercijalnih vozila, a u posljednje dvije generacije prepoznatljiv je i po svojoj putničkoj varijanti.

Nova, peta generacija ugledala je svjetlost dana uoči Sajma automobila u Ženevi, a kupcima će biti ponuđena u brojnim, kako teretnim, tako i putničkim verzijama, u više karoserijskih opcija i dužina.

Osim novog dizajna spoljašnjosti, koji predstavlja evoluciju prethodne dvije generacije, novi Caddy ima i savremene sistem asistencije, poput adaptivnog tempomata, kao i beskontaktno otključavanje i startovanje vozila.

Kupcima su na raspolaganju i LED farovi, a produžena teretna verzija Caddy Maxi ima mjesta za dve Euro palete.

Novi VW Caddy postavljen je na modularnu MQB mehaničku platformu i u putničkoj varijanti može da preveze do 7 osoba.

Proizvođač se pohvalio sa poboljšanom aerodinamikom - koeficijent otpora vazduha spušten je na 0,30 sa 0,33, koliko ima odlazeća 4. generacija.

U putničkoj verziji mogu se naručiti i neke luksuzne opcije, kao što je veliki panoramski stakleni krov površine 1,4 kvadratna metra.

Motorizacija se sastoji od 2.0-litarskog turbo-dizelaša u opcijama od 75 KS do 122 KS i 1.5-litarskog turbo-benzinca sa 116 "konja", a biće dostupna i verzija sa pogonom na metan.

Kada je riječ o ekonomičnosti, Volkswagen je najavio da će novi Caddy u prosjeku trošiti 12 odsto manje goriva u odnosu na prethodnika.

Snaga se standardno prenosi na prednje točkove pomoću 6-brzinskog manuelnog ili 7-stepenog automatizovanog menjača sa duplim kvačilom, a na raspolaganju je i opcija sa pogonom 4x4.

Unutrašnjost je takođe modernizovana, a kupcima su dostupni potpuno digitalizovana instrument tabla i multimedijalni sistem sa ekranom od 6,5 ili 10 inča.

Više tehničkih detalja i informacije o cijenama očekuju se kasnije, uoči početka prodaje novog Volkswagena Caddy.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.