x

Stigao novi Audi RS3 sa 400 "konja"

Njemački proizvođač objavio je fotografije i tehničke detalje nove najsnažnije verzije svog kompaktnog modela.

Online premijerom modela RS3 Sportback i RS3 Sedan, Audi je zaokružio ponudu nove generacije A3.

Dva automobila imaju još agresivniji dizajn u odnosu na prethodnike, a ispod haube se i dalje nalazi 5-cilindarski 2.5-litarski turbo-benzinac.

Dizajn spoljašnjosti karakteriše novi LED "potpis" farova i stop svjetala, kao i veliki usmjerivači vazduha na prednjem braniku.

Posebna poslastica su tamne 19-inčne alu felne sa Pirelli P Zero Trofeo R pneumaticima, prenosi B92.

Kao što to i dolikuje jednom ovakvom modelu, zadnji dio vozila krase masivni difizor i veliki završeci RS Sport izduvnog sistema.


Sa druge strane, enterijer je oplemenjen Alcantarom i sportskim crvenim detaljima, a komandna tabla je potpuno digitalizovana sa dva ekrana, 12,3-inčnim displejom na instrument tabli i centralnim ekranom multimedijalnog sistema dijagonale10,2 inč.

Ispod haube je zadržan 2.5-litarski TFSI sa pet cilindara koji u RS3 Sportback i Sedan proizvodi ravno 400 konjskih snaga (294 kW), dostupnih 5.600-7.000 obrtaja.

Maksimalni obrtni moment iznosi 500 Nm i na raspolaganju je vozaču 2.250-5.600 o/min. To je za 20 Nm više nego kod prethodne generacije.

Snaga se prenosi na sva 4 točka pomoću unaprijeđenog automatizovanog 7-stepenog mjenjača sa dvostrukim kvačilom.


Audi navodi da obje RS3 verzije iz mjesta do stotke ubrzavaju za 3,8 sekundi, što je za 0,3 s bolji rezultat u poređenju sa odlazećom generacijom.

Maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250 na sat, ali se limit može podići na 280 ili čak 290 km/h, u slučaju opcionog RS Dynamic paketa.

Novi Audi RS3 stiže u evropske prodajne salone u avgustu.

Preporučena početna cijena je 60.000 evra za Sportback, odnosno 62.000 evra za Sedan varijantu.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.