x

Želi ga Newcastle

Stigla prva ponuda za Hazarda, ali i ekspresan odgovor Real Madrida

Eden Hazard bi ovog januara mogao da napusti Real Madrid gdje nije uspio da opravda očekivanja.

Hazard je prije skoro tri godine stigao u kraljevski klub kao veliko pojačanje iz Chelseaja za čak 115 miliona eura, ali u Madridu mu ne ide onako kako je zamišljao.

Belgijanac je propustio veliki broj utakmica zbog učestalih problema s povredama, ali i kada je spreman za igru kod Carla Ancelottija većinu mečeva počinje s klupe za rezervne igrače što mu se sigurno ne sviđa.


Španski mediji već danima pišu o tome da Hazard želi da napusti Real Madrid i vrati se u Englesku gdje je igrao najbolji fudbal u svojoj karijeri.

Jutros je madridski AS objavio da je za Hazarda stigla prva ponuda i to od Newcastlea koji pokušava što više da pojača ekipu za drugi dio sezone gdje će se boriti za opstanak u društvu najboljih.

Navodno, engleski klub je ponudio oko 40 miliona eura za Hazarda i nadali su se pozitivnom odgovoru iz Madrida, ali se na kraju to nije desilo.


Real Madrid je odbio ponudu Svraka za Belgijanca, te su bogatim vlasnicima Newcastlea poručili da Hazard može da ide samo u slučaju da neko za njega plati 50 miliona eura što i nije nemoguća misija za ovaj klub.

Newcastle silno želi da dovede neku veliku zvijezdu u januaru i čini se da je Hazard njihov prvi izbor, ali je pitanje da li on želi da nastavi karijeru u klubu koji se bori za opstanak u Premiershipu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.