x

Stigla Toyota Proace City

Potpuno novi Toyota Proace City imao je svjetsku premijeru na Salonu privrednih vozila 2019. u Birminghamu.

Riječ je o novoj gami vrlo primjenljivih i atraktivnih kompaktnih furgona. Oni će dodatno ojačati Toyotinu ponudu lakih komercijalnih vozila u Evropi.

Toyota Proace City je razvijen u saradnji sa PSA grupacijom. On će se u gami kompanije pridružiti establiranom modelu Proace u srednjem segmentu i legendarnom pikapu Hilux. Sa njima će zajedno graditi Toyotinu zastupljenost na tržištu lakih komercijalnih vozila. To je segment koji postojano raste i na putu je da dosegne godišnju prodaju od oko 900.000 vozila 2021. godine.

Ovaj novi model savršeno se uklapa u paletu Proace modela u pogledu veličine i nosivosti. Proace, čija je prodaja pokrenuta 2016. godine, približava se tržišnom udjelu od pet odsto u segmentu srednjih furgona. Takođe, on je na putu da dosegne prodaju od oko 30.000 primjeraka u Evropi 2019. godine.

Performanse i mogućnosti: veličina, prostranost i vozne karakteristike

Paleta Toyota Proace City zadovoljiće širok spektar poslovnih potreba. To prije svega zahvaljujući različitim konfiguracijama teretnog prostora i sjedišta, kao i opcija pogonskog sklopa.

Ovaj kompaktni furgon ima dvije dužine karoserije. Kraću od 4,4 m i dužu od 4,7 m. Obje varijante mogu imati tri prednja sjedišta. Bokovi mogu biti zastakljeni ili ne, pri čemu je duga verzija dostupna i s dvostrukom kabinom. Putnička verzija je u ponudi s pet ili sedam sjedišta, i u kratkoj i u dugoj varijanti.

Zahvaljujući dimenzijama i paketima Toyota Proace City odlikuje se odličnom nosivošću, uz najveću zapreminu teretnog prostora od 3,3 m³ (kratki model) do 4,3 m³ (duga izvedba s opcijom Smart Cargo). Značajno je da je ova Toyota jedno od rijetkih vozila u ovoj klasi u koju je moguće smjestiti dvije evro palete.

Dodavanjem opcionog sistema Smart Cargo postiže se najveća dužina teretnog prostora u klasi. Ona iznosi 3,1 m za kratku varijantu, odnosno 3,4 m za dugu. Najveća nosivost za Toyota Proace City još jedan najbolji podatak u klasi i iznosi tonu (za obe verzije). Za one koji imaju potrebu za transportom još većeg ili težeg tereta, ovaj furgon može vući kočene prikolice do 1,5 tone. Moguće je naručiti i asimetrična (ostakljena ili ne), kao i vrata teretnog prostora koja se podižu u vis.

Izbor benzinskih i dizelskih pogonskih motora nudi raspon snage od 75 do 130 KS. Tu je i izbor ručnih mjenjača s pet odnosno šest brzina, kao i automatik s osam brzina.

Paleta Toyota Proace City modela izdašno pokriva zahtjeve poslovnih i flotnih kupaca u ovom segmentu. To u pogledu sposobnosti, raznovrsnosti, performansi i efikasnosti. Time osigurava ostvarenje svog potencijala radi jačanja Toyotinog položaja na tržištu lakih privrednih vozila.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.