x

VELIKA RADOST U DOMU GAĆEŠA

Stigle kući prve četvorke dobijene prirodnim putem: Roditelji samo na pelene i hranu mjesečno troše 760 eura!

Iris, Inda, Irina i Ina imena su trenutno najpopularnijih beba u Srbiji. Rođene su na Veliki petak 22. aprila, prijevremeno u 28. nedjelji trudnoće. Marija i Đorđe Gaćeša tada su postali prvi roditelji prirodno začetih četvorki u Srbiji.

- Saznali smo da nosim četvorke kada sam otišla na treći ultrazvuk, na prvom nam je rečeno da su blizanci, na drugom su bile trojke i tek na trećem ultrazvuku otkrili smo da su ipak četvorke - ispričala je majka Marija za RTS nakon što su bebe stigle u svoju sobu, poslije mjeseci provedenih na Institutu za neonatologiju.

Marijina i Đorđeva peta kćerka Iskra, koja ima dvije i po godine, sa uzbuđenjem je dočekala sestre. Sada su obaveze u porodičnom domu Gaćeša u Krnjači četiri puta veće. Kažu da im je dan kao na traci, jer svakoj bebi treba posvetiti pažnju.


Dnevno potroše po dva pakovanja pelena i dvije kutije hrane, što mjesečno košta oko 90.000 dinara (oko 760 eura), a potrebno im je još mnogo novca. Dva kreveca, a njih četiri. Za svaku kolica, flašica, dvostruko više cucli. Pelena unedogled. Jedna bilježnica, bez koje se ne može. U njoj piše kada je koja beba ručala, kada je presvučena i okupana.

- Ne uključujem terapiju koju piju, koju mi moramo da kupujemo, sitnice i potrepštine koje im trebaju, kapi za grčeve, vitamine. Ne uključujem ni garderobu, tako da nam je potrebno mnogo novca - ističe majka ovih djevojčica.


Gaćeše kažu da im nije tijesno u kući u Krnjači, iako dijele i krevete i krevece. Ima ih sedmoro, a dvije prosječne plate.

Inače, na društvenim mrežama pokrenuta je akcija prikupljanja pomoći za porodicu Gaćeša. Pomoć se može uplatiti na broj tekućeg računa 160-5100103544052-52. Porodici su u ovom trenutku potrebne pelene i dohrana. Kako djevojčice rastu, obroci će biti sve veći i povećavaće se količina dohrane.

- Mi ne tražimo milostinju, već vjetar u leđa za početak. Sve ostale troškove mi ćemo sami riješiti, kao što smo i dosad radili - kaže majka.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.